2016. november 22., kedd

A MEGYEI NAPILAPOK SEM MENEKÜLHETNEK MÉSZÁROS LŐRINC ELŐL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.11.21


Ezekről ne maradj le!

Bolgár maffiózók is bankoltak Hujber Ottó offshore pénzintézetében (Átlátszó)
Öt év alatt hat Pancho Arénát építhettek volna Felcsúton (Index)
Pintér Sándor – a Csendes Don (Slejm)


Ha van 3 perced:

Bolgár maffiózók is bankoltak Hujber Ottó offshore pénzintézetébenA jelek szerint nemzetközi pénzmosodát talált az Átlátszó: Hujber Ottó volt orosz államadósság-lebontó és MSZP-közeli üzletember karibi bankja által kibocsájtott bankkártyát kapott a bolgár drogmaffia két végrehajtója. A kártyabirtokos hongkongi cégnek ahhoz a 2012-es gigantikus uniós pénznyúláshoz is köze lehet, amit a román korrupcióellenes ügyészség és bolgár oknyomozó újságírók tártak fel a közelmúltban. (Átlátszó)

Öt év alatt hat Pancho Arénát építhettek volna FelcsútonÖsszesen 22 milliárd forint támogatás kapott öt év alatt a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA). Ennek felét a tao-támogatások teszik ki, a másik fele viszont nagylelkű cégektől érkezett, úgy, hogy a FUNA által üzemeltetett Puskás Akadémia nem halmozza el saját nevelésű játékosokkal a hazai élvonalbeli focicsapatokat. Mindeközben az akadémia kommunikációs vezetőjét nevezték ki a miniszterelnök kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak főszerkesztőjévé. (Index, 24.hu)

A médiaháború egyik legfontosabb terepe számokbanA vidéki lapok ereje, a példányszámok csökkenése ellenére rendkívül nagy, saját terepükön erősebbek a nagy országos napilapoknál is. Ezért nem szabad elmenni szó nélkül amellett, hogy látványos kormányközeli fölény alakult ki a megyei napilapok piacán. A 18 megyei napilap közül 12 a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press Zrt. felügyelete alatt áll, a sors furcsa fintora, hogy a Mediaworks székháza Szolnokon éppen a Mészáros Lőrinc utcában van. (Index, Index, HVG)

Pintér Sándor – a Csendes DonPintér Sándor megkerülhetetlenül fontos figurája a magyar közéletnek: nem csak az Orbán kormányokban vállalt, örökös belügyminisztersége, hanem a rendszerváltás előttre visszanyúló rendvédelmi pozíciói miatt is. Karrierjének kevésbé ismert, de ettől függetlenül izgalmas és érdekes részleteiről készített videót Gulyás Márton. (Slejm)

Ha van még két perced:

Menekültbiznisz-szállót üzemeltetett a Green Travel tulajdonosa, az utazási irodát bezáratta a  Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. (Átlátszó)

A Fidesz mégsem számolna le a letelepedésikötvény-biznisszel, legalábbis ha azt a Jobbik javasolja. (444)

Egyszerű, de látványos kördiagrammal ábrázolja a Kreatív, hogy kinek van országos
rádiója Magyarországon. (Kreatív)

Adóslistán van Áder János kertésze, a monori egyéni vállalkozónak több tizmillió forintos tartozása van. (Bors)

Még lakcímkártyát sem kaphatnak azok a vevők Zuglóban, akik 15-20 millió forintos új lakásokat vettek a Hermina cégcsoporttól, mert a cég nem szerezte meg a használatbavételi engedélyt (Index, Magyar Hírlap)

Hirtelen nem működött a mobilja az MNB tucatnyi biztonsági alkalmazottjának – ebből értesültek arról, hogy megszűnt az állásuk, az okok nem ismertek. (RTL Klub)

Az MTVA műsorbeszerzései közbeszerzés-kötelesek lennének, mindeközben az intézmény úgy tesz, mintha rá egyáltalán nem vonatkoznának az uniós és magyarországi jogszabályok. (Mérték)

A Magyar Nemzeti Arcvonal letartóztatott vezetőjének fiát is bűncselekménnyel vádolják, a rendőrség szerint migránsok elleni akcióra készülhetett. (Bors)

A malajziai miniszterelnök több társával együtt dézsmálhatta meg országa fejlesztési alapját, cserébe az USA számos vagyontárgyat foglalt le, például egy kasszasiker forgatókönyvét. (OCCRP)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.