2016. november 13., vasárnap

ELŐNYÉRE VÁLHAT-E A LEENDŐ ELNÖKNEK, HOGY MÉG SOHASEM OLVASOTT EL EGY KÖNYVET SEM?

444.HU
Szerző: akiraly
2016.11.13.


Hogyan lesz képes elirányítani egy 320 milliós országot, a világ vitathatatlanul legnagyobb nagyhatalmát Donald Trump, aki milliárdos üzletei ellenére mégiscsak egy családi vállalkozást vezetett? A Washington Post Trump legközvetlenebb munkatársait faggatta Trump vezetői stílusáról.

...Nem szeret olvasni. „Azzal büszkélkedik, hogy még sohasem olvasott ki egy könyvet sem” – meséli Donald Trumról Barbara Res, aki 18 éven át vezette a megválasztott amerikai elnök építési projektjeit.

Gondolkodás nélkül, zsigerből dönt. „A fickó nem olvas. Csak arra reagál, amit az adott pillanatban lát és hall. Nem hálás hallgatóság” – mesélte Jack O'Donnell, aki működése csúcsán, az 1980-as években vezette Trump egyik kaszinó-szállodáját Atlantic Cityben.

Nem szeret elmerülni a részletekben. „Ritkán tartotta be a napirendjét, és sose készült fel az értekezletekre. Ha felvetettél neki valamit, akkor előbb arról kellett beszélni, hogy milyen nagyszerű ember és mennyire igaza van. De ha úgy tudtad eladni az ötleted, mintha az övé lenne, akkor általában megkaphattad, amit akartál” – mondta a már idézett Res.

Erénynek tartja saját felszínességét. Ha döntenie kell, saját bevallása szerint megpróbál visszaemlékezni első, felszínes benyomására, és az alapján dönteni. Ez olykor személyzetpolitikájában is megmutatkozik, az ingatlanholdingját vezető Matthew Calamarit 35 éve állásinterjú nélkül vette fel, mert nagyon tetszett neki, ahogy a US Open biztonsági őreként a rendezvényt megzavaró nézőkkel bánt.

De bármennyire is fontos neki az első benyomás, munkatársai azt is jól tudják, hogy az utolsóként hallott tanácsra hallgat. Van olyan beosztottja, aki képes volt órákig a folyosóján ücsörögni egy fontos döntés végső határideje előtt, hogy biztos az ő véleménye legyen az utolsó, ami eljut a főnökig.

Trump még a jellemhibáit is előnynek tartja. „Egy nárcisztikus nem hallja meg a tiltakozást” – írta a cikk elején idézett könyvében, a Think like a Billionaire-ben...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.