2016. december 12., hétfő

FIDESZES TROLLOK ÉS A BELHARC

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.12.12.


Bod Tamás, az Együtt gyulai önkormányzati képviselője rendesen felkavarta a szelet a Viharsarokban, ahol most különösen a Fidesz nem békés, ugyanis Bod feljelentésére Simonka György személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak. Beindult a Simonka-párti trollok szervezése, de ennél is érdekesebb, hogy mennyire tisztán sejlik fel a fideszes belharc a pénzért és a hatalomért. 

Bod Tamás novemberben tett fedezetelvonás gyanúja miatt feljelentést a Legfőbb Ügyészségen Simonka György dél-békési fideszes országgyűlési képviselő ellen. Az ügyészség a mentelmi joggal rendelkező személyek esetén illetékes Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította a feljelentést, amelyre egy hete érkezett a következő válasz:
"A tartozás fedezetének elvonása bűntette miatt 2016. november 14. napján a Legfőbb Ügyészségre eljuttatott  és a Legfőbb Ügyészség Kiemelt, Korrupciós és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyek Főosztálya által a Központi Nyomozó Főügyészségre megküldött feljelentésével kapcsolatban értesítem, hogy a feljelentést - szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán - a Központi Nyomozó Főügyészségen költségvetési csalás bűntette alapján 1.Nyom.86/2016/86-II számon már folyamatban lévő bűnügyben vizsgáljuk."
Ekkor indult el a lavina, minden fontos sajtóorgánum beszámolt arról, hogy Simonka György személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak, ami érhető módon rettentő kellemtelenül érintette a békési fideszes kiskirályt és közvetlen környezetét. 
Az ügy pikantériája, hogy Simonka hű fegyverhordozója, Szegedi Balázs mesterét védve úgy fakadt ki a Facebookon, hogy sajátjait hibáztatja a "Simi" körül zajló nyomozás mögött, mondván:
"Sokan tudjuk, hogy az ügy hátterében az áll, hogy Simit megpróbálják félreállítani, Gyula környéki gazdasági és politikai érdekkörök csak azért, hogy ne tudja a továbbiakban is elérni, hogy a Dél-Békésiek sikeresen szerezhessenek forrásokat a terveikhez. Ha ezek az érdekkörök támadásai sikerrel járnak Simi ellen akkor a pénz az ő ölükbe hullhat."
És ebben a posztban buzdítja ismerőseit arra, hogy: 
"Sokakkal beszélgetve azon törjük a fejünket, hogyan tudnánk a legjobban kiállni Simi mellett ebben a méltatlan, feljelentgetős, rágalmazós helyzetben. A facebook alkalmas arra, hogy az ismerőseinknek elmondjuk, hogy mi az igazság. Én mindenkit arra buzdítok, hogy saját szavaival, érzéseivel és nyelvén írjuk le amit gondolunk."
Továbbá jelzi azt is, hogy szívesen ad muníciót is a kommentekhez:
"Szóval posztoljunk, osszunk, szóljunk hozzá. Ha valakinek mankóként, vagy csak megerősítésként szüksége lenne segítségre akkor privátba írjatok és felveszlek titeket egy tematikus kommunikációs hírlevélre. Oda összegyűjtök néhány gondolatot és megküldöm. Privátba szívesen fogadok minden egyéb tippet, mert baromira bosszant, hogy mit meg nem engednek maguknak."
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.