2016. december 14., szerda

MÉSZÁROS LŐRINCNEK LASSAN MÁR NEM TUD MIT HOZNI A JÉZUSKA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.13.


Ezekről ne maradj le!
Hotelekben és a médiában utazott idén Orbán kedvenc gázszerelője (Átlátszó)

Karibi üdülőkomplexumban fogták el Kun-Mediátor Marcsikát (HVG444IndexBlikk)
Bejelentkezett az Év Politikuslevele Címre a budavári polgármester (Index)
Ha van 3 perced:
Hotelekben és a médiában utazott idén Orbán kedvenc gázszerelőjeMészáros Lőrinc az elmúlt évben a médiában és a szállodaiparban is megvetette a lábát. Az üzletember, akinek felemelkedésében saját bevallása szerint szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye, a vidéki napilappiacon súlyos erőfölényben lévő és a Népszabadságot megszüntető Mediaworks-szel, az ezoterikus-jobbos Echo TV-vel, valamint milliárdos hotelekkel és kastélyokkal bővítette a portfólióját. (Átlátszó)
Karibi üdülőkomplexumban fogták el Kun-Mediátor MarcsikátMosolyogva landolt rendőrök kíséretében Budapesten Dobrai Sándorné Marcsika, akit másfél év után az adóparadicsom Belize egyik homokzátonyán kaptak el. Nagyjából 10-20 milliárd forintos kárt okozott karcagi utazásszervező cégnek álcázott piramisjátékával 1500-2000 embernek, de az összegből eddig csak 200 millió került elő. Azt még nem tudni, hogyan nem tűnt fel a hatóságoknak évekig a Quaestor-ügyhoz képest sokkal kevésbé kifinomult csalás. (HVG444IndexBlikk)
Bejelentkezett az Év Politikuslevele Címre a budavári polgármesterJogszerű? Igazságos? Méltányos? Etikus? Igen – magyarázta tömören négyszer ugyanazzal az egy szóval az I. kerületi polgármester, hogyan bérel olcsón lakást a saját önkormányzatától a Várban. A rendszert a képviselők előtt is titokban tartva adnak ki jó lakásokat kiváló áron, általában egészen véletlenül olyanoknak, akik valahogyan köthetők a helyi vagy országos politikához. (Index)
Két lift, ötmilliárd forint, hét év, nulla utasMég senkit sem szállított az a két lift, amelyet a pilisi vasútállomás európai uniós támogatással 2009-ben befejezett, 5,1 milliárd forintos felújítása után nem állítottak soha üzembe. Igaz, kukákra és padokra nem futotta az összegből. A felvonók az építés befejezésével nem kapták meg a használatba vételi engedélyt, csak 2014-ben, addigra viszont már túlságosan leromlott az állapotuk. Az ígéretek szerint jövőre akár már működhetnek is. (444)
Lemaradhatott a nyugdíjasok Erzsébet-utalványainak egy részeTöbb nyugdíjas arra panaszkodik, hogy a kormánytól karácsonyra ígért tízezer forint értékű Erzsébet-utalványoknak csak a felét kapták meg Orbán Viktor köszönőlevele mellé. Ráadásul ugyan nem a kormányhivataloknak kell kihordania az ajándékokat, húsvéthoz hasonlóan ők is 25 ezer forintnyi juttatást kapnak, ami összesen 700 millió forintba kerülhet. Az utalványok mellé nekik miniszteri és kormányszóvivői köszöntő jár. (ATV24)
Még el se kezdték építeni, már duplájára drágult a Közlekedési MúzeumAz eredetileg tervezett hétmilliárd helyett 15,6 milliárd forintról van szó az új Közlekedési Múzeum költségeként. Lassan végeznek az előző épület bontásával, de végleges terv csak jövőre lesz, így akár még tovább drágulhat a beruházás. Eddig egy reklámvideó és egy prezentáció készült el a beruházásból és 1,1 milliárdnyi költekezésről érhetők el szerződések. (444)  
Ha van még két perced:
A Népszabadság újraindításának „sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát” nem látja a laptulajdonos Mediaworks igazgatósága. (Átlátszó)
Újabb helyreigazítási pert veszített az együttös Juhász Péter ellen a filmügyi kormánybiztos állami hitelből vásárolt TV2-jének „Tények” című műsora. (444)
Áldott, békés adventet és karácsonyt kívánt mindenkinek a jegybankelnök – igaz, az ünnepi gondolatai helyett például a gyanús lakásügyéről kérdezték. (ATV)
Az N-betűvel kezdődő rendszámok után P-seket kapnak az új autók, mert a 12,5 milliárdból vett szupertraffipaxok összekeverhetik az O-t és a Q-t a 0-val, de 110 ezer forintos egyéni rendszámra lehet kérni ilyen betűket. (HVG)
Donald Trump továbbra sem hajlandó teljesen felszámolni a cégei és az elnöksége közti érdekütközést. A gyerekeire bízná a vállalatait, de becsszóra nem kötnének új üzleteket. (444)
Egy olyan volt olajcégvezető lesz az Egyesült Államok külügyminisztere, aki az Oroszországgal szembeni szankciók eltörléséért lobbizott és Vlagyimir Putyintól is kapott kitüntetést. (444)
Óvadékkal szabadult a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik volt tagja, akit csalással vádolnak, mert jegyüzérekkel állt kapcsolatban. (444)
Balog Zoltán vizsgálhatja magát, amiért a legutóbb PISA-felmérés alapján drámaian romlott az utóbbi években a magyar középiskolai oktatás eredménye. (Vastagbőr)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.