2016. december 1., csütörtök

ORBÁN NÖVESZTI KÖRMÉT ÉS FOGÁT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.12.01.


Egészen hervasztó azt tapasztalni, a hívek elalélnak attól, hogy bálványuk egy pórnép által is látogatható egységben pörköltet lafatyol partedlivel a tokája körött, mindeközben hogyan növeszti közben körmét és fogát. Amióta a nagy vízen túl egy hozzá hasonlatos különös képződmény készülődik a hatalomba, egészen kivirágzott, és ennek a burjánzásnak még nem látni a végét, hacsak a szerencsétlen menekülőre kimért tíz év – mert megafonozott, és elsőként lépett az ország védett földjére, vagy mi a vétke – nem mutatja, hogy Astana egyre közelebb van. Vagy Isztambul.

Varázslatos dolgokkal hozakodik elő mostanában miniszterelnök úr, ami amúgy nem újdonság, csak ezúttal mintha más töménységben és új hangfekvésben szólna a delír. Ez semmi jót nem vetít előre, ha valakinek lett volna még kósza reménye, hogy talán mégsem az új középkorba iramlik egyetlenünk, aztán dehogynem. A győzelmi táncot ellejtette, amikor kendőzetlenül örvendett a politikai korrektség halálának. Igaz, eddig sem volt egy elsőáldozó kisleány, azonban a látványos hujjogatás, hogy már mindent szabad, azért elgondolkoztathatná a korrektségbe beleájuló hátulgombolós ellenfeleit, akik szórványszerűen még léteznek. Talán és esetleg.

„A balosok szerint a politikai korrektség nem más, mint egy önként választott korlátozás. Mi, akik benne vagyunk a politikában, egyáltalán nem így éreztük, mi korlátozva voltunk. Ha az emberi létezésről beszéltünk, akkor középkoriak, klerikálisok voltunk, ha családról, akkor szexisták és homofóbok. De ennek vége, visszatérhetünk a szabad diskurzus korszakába, ahol nem kell félnie az embernek, hogy konzervatív gondolatai miatt kirekesztik. A liberal non democracyből visszatérünk a szabadsághoz.”

Ne legyenek kétségeink, a szellem végleg kiszabadult a palackból, azaz, mindent szabad már. Hazai vizeken saját sleppjére ezen túl is, illetve még inkább lesz jellemző a vándorhangya mentalitás. Ezek a jámbor jószágok mindent elsöpörnek, aki, és ami az útjukba kerül, vakok és süketek, de egy kémiai jelre az áldozatra vetik magukat és szétcincálják. Egyetlen ellenszer van, a menekülés...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.