2016. január 16., szombat

MIÉRT ESZMÉLETLEN KÍNOS, HOGY VITÉZY DÁVID LETT A KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM FŐIGAZGATÓJA

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.01.16.


Na, nincs itt semmi kárognivalója a kákán is csomót keresőknek: pályázat volt, de eredménytelenül zárult. Van ilyen, nem? Na, ugye! Tehet erről a Vitézy? Aligha. Ő csak olyan muszáj Herkules, jön, és megoldja. Pedig lenne jobb dolga is: megoldhatná például Kanada komplett közlekedését. Igény – mint tudjuk – lenne rá.

Itthon mindenesetre sok kétségünk nem lehet a megbízotti státusának sorsa felől, hisz a portál így idézi tovább a minisztériumi közleményt: „A megbízott főigazgató feladata koncepció kidolgozása a múzeum hosszú távú működtetésére, továbbá az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása”. Világos: Vitézy kidolgozza, aztán az öreganyánk térgye kalácsa majd eligazgatja… Persze.

Szóval nem is azért annyira gáz ez az egész, mert azt a komcsi praxist folytatja, amit a rendszerváltáskor annyira szerettünk volna elfelejteni, hogy tudniillik jó elvtárs Vitézy elvtárs, tegyük oda valahová, ahol túl nagy bajt nem csinálhat… Ma már nem létezik a Nőtanács vagy a Munkásőrség Országos Parancsnoksága, de egy múzeumban jó helyen lesz. Csak nem szabadulnak el a keze alól a százéves mozdonyok, hogy a Ligetben randalírozzanak, ugye! Ez is szégyenteljes magyarázat.

De az igazi a döntés mögül kiragyogó kilátástalanság: azt csinálunk, amit akarunk. Ha a király kicsit ütődött rokonának sarzsi kell, megadjuk neki, akkor is, ha eddig mindent elbaltázott. Akkor is, ha még saját oldalunk is kiakadt a bénaságán. Ja, meg nektek is megadjuk, ami jár. Mindenkinek.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.