2016. január 16., szombat

SAUL FIA

MHE BLOG
Szerző: MHE
2016.01.16.


A mai bejegyzés kiindulópontja a Saul fia című film. Szerintem már mindenki tudja, hogy ez a film nyert egy Golden Globe-díjat, és jelölték Oscar-díjra is.

És mint szokott lenni, felerősödtek az antiszemita hangok és vélemények. Egyesek nem tartották magyar filmnek, mások azon hőbörögtek, hogy már megint a zsidókról és a holokausztról van szó, és voltak, akik szerint csak azért nyert díjat, mert a holokausztról szólt, és mint tudjuk, a filmipart a zsidók irányítják. Szóval jó pár ember kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt. Magyar siker, de mivel nem igazMAGYAR siker, ezért rögtön le kell szólni.

Azonban a mérsékeltebb emberekben is felmerülhet, hogy nem okoz-e ellenérzést ez a túl sok holokauszt témájú film, illetve ők is azt gondolhatják, hogy már túl sokat beszéltünk a holokausztról. Volt a Sorstalanság, aztán a belőle készült film, most a Saul fia, minden évben megemlékezünk a holokausztról és annak áldozatairól. A mérsékeltebb emberekben ez nem ellenérzést, hanem közönyt válthat ki. Elítélik, megemlékeznek róla, de azon kívül semmi, nem érdekli őket.

Lehet, hogy tényleg problémás ennyiszer beszélni a holokausztról?

ITT OLVASHATÓ

5 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.