2016. január 16., szombat

HOGYAN TEREMTS IDEÁLIS MUNKAHELYET?

JOBANGEL BLOG
Szerző: Jobangel
2016.01.15



A minap felhívást kaptam a munkatársaim.hu-tól, hogy írjak arról, milyen az ideális munkahely. Mint régebben az ideális főnökről írva, sok-sok jó főnökből építettem fel az ideálist, így van ez a munkahelyekkel is.
Voltak nagyon jó munkahelyeim, ahonnan a sors valamiért elsodort, voltak persze rosszak is. A jóktól elég sokat tanultam arról, hogy kell úgy bánni a munkavállalóval, hogy szeressen ott dolgozni. A rosszaktól azt, hogyan jutunk el a kiégésig…

De mitől lett jó munkahely egy-egy cég?


Közös jellemzőjük volt a törődés: fontos volt, hogy a munkavállaló jól érezze magát, erre sokféle technikát bevetettek. Céges szervezésű közösségi eseményeket szerveztek, a kollégák alkotó munkáinak kiállításától (festmények, szobrok stb.) a cég kertjének közös rendezgetéséig. Sokszáz ember között mindenféle érdeklődésű ember előfordul, így a kolléga, aki szabadidejében ejtőernyős oktató volt, tanfolyamot szervezett, a filmekért rajongó kolléga filmklubot. Mit adott ehhez a cég? Semmi olyat, ami ne lenne bármelyik cégnél: üres tárgyalót munkaidőn kívül, a filmklubhoz projektort és vetítővásznat. Ezek az erőforrások amúgy is megvoltak, csak a munkán kívüli használatukat kellett engedélyezni, aminek minimális költsége volt. Ezek olyan jólléti szolgáltatások, amik segítenek a kollégáknak jobban megismerni egymást, és sikerélményt is adnak. Ettől pedig mindenki jobban érzi magát.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.