2016. július 24., vasárnap

MITŐL KONZERVATÍV A NEMZETI?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ratesi
2016.07.24.


Ezen a linken Solymosi Frigyes akadémikusnak, a Nemzeti Kör tagjának a véleménye olvasható. Az akadémikus néhány éve megtisztelt azzal, hogy pár e-mail váltást megkockáztatott velem, az utolsó levelében azonban közölte: annyira baloldali vagyok, hogy velem minden polémia felesleges.

Professzor úr mára kizárólag a Népszabadság oldalain tárhatja elénk gondolatait. Nem örülök ennek, igazán ráférne a pitypangos lap olvasóira is némi kitekintés. A fizika, fiziko-kémia birodalmában jártas tudósról készséggel elhiszem, hogy jóindulattal ajánlja figyelmünkbe Varga Mihály – egyébként feltűnően csendes – fideszes politikust újabb kormányfő-jelöltnek. Nézete szerint a lenyúlásokban nyilvánosan eddig nem érintett közgazdász meg tudná teremteni azt a minimális konszenzust, ami a normális működéshez szükséges lenne. Eddig ezzel akár egyet is lehetne érteni, ha nem tenné hozzá, hogy „a kormányrúd változatlanul a Fidesz kezében maradna.”

Két kérdésem lenne. Az első: ugyan miért? Tán arra használták kivételesnek mondott felhatalmazásukat, hogy az ország jövőjét egyengessék? Tán a felcsúti kisvasút végtelenbe történő meghosszabbítása indokolná e csoport további regnálását?

A második kérdés komolyabb. Tényleg úgy gondolja Solymosi professzor úr, – vagy bármely más tisztességes, konzervatív jobboldali, hogy a Fidesz egy párt? Hogy e „párton” belül – ahol mellesleg 28 éve nem akadt a pártelnökségért ringbe szálló ellenjelölt, az egy demokratikus formula? Ahol az örökös pártelnök a birtokán, személyesen választja ki a „párt” képviselő-jelöltjeit? (Miközben a média azon rugózik, hogy az azóta 9. elnökét váltó ellenzéki párt képtelen a megújulásra?)

Van egy rossz hírem, Professzor úr! Ahhoz, hogy Magyarország ismét demokratikus, többpártrendszerű köztársaság lehessen, elsőként a személyi kultuszra építő konglomerátumot – ami valami rejtélyes ok miatt még mindig Fiatal Demokraták Szövetségének nevezi magát – kell eltakarítani...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.