2016. augusztus 18., csütörtök

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA A VÍRUSHORDOZÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.18.


...Jól megfigyelhető a Kormánykommunikációban az a vonulat, ami viszonylag újkeletű. A kormányt támadó, a kormánnyal szemben ellenséges jelzők használatának egyre sűrűbbé válása. Nem véletlen ez, mint minden eleme a propagandának, nagyon is tudatos. Célja van. Első lépésben el kell ültetni a fejekben, hogy egy demokratikus országban (jó, Magyarország régen nem demokratikus ország, de a kormány és hívei szeretnek ebben a hazugságban tetszelegni) teljesen abnormális dolog a kormányt támadni – jelzem, nem taposóaknákkal, hanem teljesen elfogadott eszközökkel, mint például a hazugságok leleplezése, a korrupció feltárása – mert aki a kormányt támadja, az végső soron a nemzetet, az országot támadja. Aki egy normálisabb, jobb, demokratikusabb, élhetőbb, fejlődőbb országot szeretne, az valójában hazaáruló.

Ebben a kormányzati kommunikációban részt vesz boldog-boldogtalan. Ennek volt része a Szalonna megtámadása – mert kritizáljuk a kormányt, ezért csak külföldi kémek és egyéb baromságok lehetünk – és része volt tegnap az ATV-n (véletlenül és futólag néztem bele Rónai Egon valamelyik műsorába) – Balogh Ákos Gergelynek, a Mandíner munkatársának egy mondata – több is lehetett, de én az egy perc alatt ennyit láttam – amikor többször nekifutott, hogy elmondhassa: az ellenzéki portálok közül vannak, amelyek kifejezetten ellenségesek a kormánnyal szemben.

Ez így van. Az ellenzéki portáloknak, de még az ellenzéki pártoknak és szervezeteknek is ez a dolga. Nem pontosan az ellenségesség, de a kormány trágyaszagú, aljas, agresszív viselkedésére már nem elegendő a józan és halk érvelés. A józanságot éppen ez a kormány tette lehetetlenné minden egyes lépésével.

Egyáltalán nem lennék meglepve, ha – amennyiben erre mód lenne, de ameddig uniós ország vagyunk, nincs rá lehetőség – Orbán örömmel követné Erdogan példáját és tömegével vetné börtönbe az ellenzékét. Politikusokat, újságírókat, civileket. Mindenkit.
Ijesztő és undorító mindaz, ami ebben az országban zajlik. Szégyenletes, ahogy önmagukat értelmiséginek, politikusnak valló emberek beleállnak a lakosság morális lezüllesztésébe.
Azonban a kormány megfélemlítési kísérlete nem fog eredménnyel járni, mert éppen a legfontosabb eszköz hiányzik: a tényleges fizikai retorzió lehetősége. A tehetetlen düh kisüléseit látjuk minden egyes napon. Sajnálom – nem, inkább szánom – őket és azokat az embereket, akiket sikerült maguk mellé rántani a pöcegödörbe. Egyszer vége lesz ennek és sokan nagyon fogják szégyellni magukat. Nem mindenki, de sokan igen. Teljes joggal. Szánalmas, ahová eljutott ez az ország és ebben a mélyrepülésben a kormány, a kormányt kiszolgáló talpnyalók serege és a gondolkodni nem hajlandó hívek egyaránt bűnösök. Egytől egyig.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.