2016. augusztus 18., csütörtök

A FIDESZ VÁLASZTÁSI CSALÁSA ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

SZIGETVÁRI VIKTOR BLOGJA
Szerző: Szigetvári Viktor
2016.08.17.


A Fidesz bőrfejű-erőszakkal akadályozta meg az MSZP népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzár ügyében. Ez választási csalás volt. Aki választási csalást követ el 2016-ban, az csalni fog a választáson 2018-ban is. Nincs az a nemzetközi megfigyelő, nincs az a civil ellenállás, ami ezt megakadályozza. A bőrfejű-erőszak elleni nyomozás megszüntetése cinikus döntés. Ahol nincsenek szabályok, ahol egyes rendőrök a Fidesznek és csalásnak segítenek, ott sem szabad, sem tisztességes választások nincsenek. A mai döntés után el kell gondolkodni a 2018-as bojkotton.

Az elmúlt fél évszázadban nem történt olyan Magyarországon, hogy egy állampolgárt választási eljárási cselekményben egy politikai érdekcsoport erőszakkal megakadályozott volna. Olyan pedig végképp nem történt, hogy egy ilyen ügyet érintő nyomozást az igazságszolgáltatás és bűnüldözés erre rendelt szervei elszabotálnak.
 
Most Nyakó Istvánnak és az MSZP kezdeményezésével ez történt. Az ügy választási csalás voltán nem változtat az sem, hogy azóta eltörölték a vasárnapi boltzárat, mert előre kellett menekülnie a kormánypártoknak. Ettől még olyan választási csalás történt, ami ezúttal (még) nem a szavazatszámlálást, nem a jelöltállítást érintette, hanem egy országos népszavazási kezdeményezés időben történő leadását.
 
Teljesen nyilvánvaló, hogy a Fidesz vezetésének tudtával, velük összejátszva keveredtek oda a bőrfejű erőszaktevők, akik pártközeli magánhadseregként viselkedve irányították a folyamatot a Nemzeti Választási Iroda épületében. Velük a helyszínre érkező rendőrök sem akartak ujjat húzni, és gyaníthatóan erre felhatalmazásuk sem volt feletteseiktől.
 
1990-et megelőzően bár nem volt könnyű Roszik Gábornak, Király Zoltánnak vagy Tamás Gáspár Miklósnak a késő kádárkor utolsó országgyűlésébe bejutnia, de sikerült nekik, átjutottak a jelöltállítási folyamat korántsem demokratikus akadályain. A kékcédulás választások kommunista elcsalása óta nem volt példa arra Magyarországon, hogy szervezetten szólt bele egy politikai erő, visszaélve erejével, erőszakpotenciáljával, és akadályozta a választók véleményének érvényre jutását...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.