2016. augusztus 30., kedd

MENEKÜLTEK ÖRÖKLETES BETEGSÉGÉVEL IJESZTGET A KÖZMÉDIA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.29.


Az elmúlt napokban a népszavazás közeledtével újra belekezdett az adóforintjainkból finanszírozott, régen közmédiának nevezett Fidesz-média az álhírek gyártásába. Az elmúlt pár napban kamu Los-Angeles-i lövöldözés, menekültellenesre torzított iraki robbantás
, és még ki tudja, hány manipulált hír jelenhetett meg a közmédiában, hiszen a hazugságoknak csak kis részét szúrják ki. De mind közül a legdurvábbnak a Ternák Gábor infektológussal készült MTI-riport tűnik.

A 2004 óta Fidesz-tag, nigériai nagykövettel és orvossal készült riport arról szólt, hogy a Magyarországon jelenleg alig megtalálható menekültek most is milyen durva vírusokat terjesztenek. Illetve hogy a magyar egészségügy mindent megtesz, de a menekültek nem akarnak orvosi vizsgálaton átesni - nyilván ezt a Nigériában élő Fidesz-tag nagykövet nem támasztotta alá semmivel. Majd következett az alábbi bekezdés:

"Ternák Gábor szerint a migrációval nem csak járványos betegségek kerülhetnek be Európába, hanem olyan genetikai betegségek is, amelyek Magyarországon nem fordulnak elő. Ilyen többek között a sarlósejtes vérszegénység, amelyeknek (sic!) fontos lenne a felismerése."

Először is szeretném megijeszteni Ternák Gábort, ugyanis ez a genetikai rendelenesség előfordul Magyarországon, nekem van egy itt élő ismerősöm, akinek ilyen van. Aztán pedig szeretnék mindenkit megnyugtatni, ugyanis ez semmit nem jelent. A betegség ugyanis, lévén egy genetikai rendellenesség, öröklődéssel terjed, és csak akkor jeletkezik egy gyereknél, ha mindkét szülő hordozója annak. Tehát ha mondjuk egy Nigériából érkező menekült, aki hordozója a genetikai rendellenességnek, összeházasodik egy magyar nővel vagy férfival, és gyereket nemzenek, nem fog semmi történni. Ha ez a gyerek összeházasodik egy másik olyan gyerekkel, akinek valamelyik szülője hordozta a genetikai problémát, akkor már van esély arra, hogy az ő gyerekük beteg legyen. De ugye jelenleg ez az esély lényegében minimális.

Pluszban pedig az MTI hírének csúsztatásának ellentmondva, a sarlós vérszegénység Nigéria környékén számit gyakori genetikai rendellenességnek, ezt szírek vagy afgánok, esetleg marokkóiak nem hordozzák. Idén pedig a bevándorlási hivatal adatai nem is gyűjtik külön a Nigériából érkezőket, annyira kevesen vannak azok, akiknek elfogadták menekültkérelmét. Egy ember van, aki Nigériából érkezett, és nem kiutasítható státuszba került...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.