2017. január 29., vasárnap

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.01.29.


Az Orbán-kormány sajátosan értelmezi a társadalmi párbeszéd fogalmát. Tényszerűen tesznek a társadalomra, a párbeszédet pedig úgy képzelik el, hogy ők beszélnek, mindenki más kussol. Azok a legmélyebben, akik esetleg más véleményen vannak, mint amit a kormány elvár.

Ez történt tavaly nyáron is, amikor a Társadalmi Párbeszéd az Olimpiáért nevű rendezvényre kénytelenek voltak fizetett közönséget toborozni, a 24.hu értesülései szerint. Semmi meglepő nincs ebben, a kormány már jó ideje kizárt jónéhány dolgot az életéből. Mert így sokkal egyszerűbb. Az alapvetés eléggé tisztán látható: mi uralkodunk, mindenki másnak kuss van. Nem érdekel senki véleménye, nem hallgatunk meg senkit, nem vitázunk, nem egyeztetünk, nem gondolunk át semmit.

Létrehoztak egy alternatív valóságot és már régen ez mozgatja az országot. A valóság eltagadása, a hazugságok láncolata, a szakértelem helyébe lépett elvtelen szervilizmus Bermuda-háromszögében eltűnt a józan ész, hozzáértés és az erkölcsi tartás. Ma már ott tartunk, hogy gyakorlatilag a szervilizmus, a korrupció és a pénzéhség tartja össze ezt az egész gányolt álomvilágot.

Fizetett tapsolók kellenek az ünnepségekre. A kevés meggyőződésből örvendezőt ki kell egészíteni utasítással kivezényelt, egzisztenciálisan zsarolható és ilyen módon megfenyegetett, vagy a néhány ezer forintért bármire kapható bérhívekkel. Központilag, közpénzből szervezett buszokkal ide-oda fuvarozott menetelők és tapsikolók növelik az önbizalmat. Pénzért bármit és annak az ellenkezőjét is megíró szerzők adják a szellemi muníciót.

Ilyen-olyan módszerrel, de közpénzből fizetett statisztikák bizonyítják az hazugságok igazát, riporterek, újságírók, elemzők és szakértők hada dolgozik azon, hogy le ne omoljon a mesterséges paraván, amely a valóságot fedi. Weboldalak sokasága működik, egymásra hivatkozva, egymás hazugságait átvéve szajkózzák a propagandát.

Kiürült a kormány soha-nem-volt kincsesládája. Maradt, amire eleve is építették a hatalmukat. Megfélemlítés, fenyegetés, megvásárlás. És hazugságok egymásra halmozódó rétegei, mert máshogyan nem megy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.