2017. január 29., vasárnap

A BÖLCSIHEZ TÚL NAGY, AZ OVIHOZ ÉRETLEN. ÉSAKKORMOST? - 12. RÉSZ

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2017.01.28.



2015. év januárjában az utolsó ortopédiai kontrollos köreinket futottuk. Még bepróbálkoztunk egy térdrögzítő használatával, de sajnos Petya nem túl jól viselte a dolgot – mondhatni, egyáltalán nem szerette viselni. Arra gondoltunk, hogy a környezetünkben lévőkre tekintettel megpróbáljuk használni, mert a térdkalácsait is olyan mértékben tudta megfeszíteni, hogy rosszul lett, aki ránézett. Mint a madaraknál, mikor „hátracsapják” a lábukat, hasonlóan nézett ki az ő térde is! Egyből mindenki aggódva kérdezte, hogy ez nem fáj neki? Szerintünk nem, különben nem csinálta volna olyan rendszerességgel. Végül is nem sikerült ráadni, de kis idő múlva leszokott róla, hogy a térdkalácsait is tekergesse.

A következő időszakot – változatlanul – az állandó felső légúti trutyi megszüntetésére irányuló project töltötte ki. Végigmentünk a szokásos köreinken. Először rendes szülő módjára ismét a gyerekkórházzal próbálkoztam, de hamar meguntam. Sokat kell várni, hiába megyünk időben; a várakozás alatt roppant nehéz nyugton tartani a gyereket; amikor sorra kerülünk, még próbáljuk ki ezt a gyógyszert, meg azt az orrsprayt és x hét múlva menjünk vissza kontrollra… Már ott tartottam bármit kipróbálunk, csak hasson!

Ekkor merült fel egy ismerősben: mi lenne, ha erősítenénk egy kicsit az immunrendszerén? Amit ajánlott: C-vitamin, D-vitamin kombó (amire mi még egy kis Béres-cseppel is ráerősítettünk…) A vitaminok használata sikeresnek bizonyult, ami abban nyilvánult meg, hogy sokkal kevesebb trutyi jött a gyerekből, jobban vette a levegőt (elég volt éjszaka, csak akkor adni neki orrcseppet, ha felébredt, hogy bedugult neki…), megszűntek a hőemelkedési hullámai, egyszóval klasszisokkal javult a fizikai állapota. Nyár elején már nem is használtuk a cseppeket, de nyár végére ismét kezdődött a bedugulásos történet. Újabb ötletbörze következett. Az újabb, kipróbálandó „szer”, amit választottunk, az ezüstkolloid oldat lett. A reggelijébe adagolva kapta meg, és úgy tűnt, ez is van annyira hatékony, mint a vitamincseppek. Most ott tartunk, hogy felváltva alkalmazzuk a két módszert, köztük 1-2 hónapnyi szünettel – egyelőre működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.