2017. január 6., péntek

KRÍZISHELYZET VAN! FIGYELJÜNK ODFA AZ UTCÁN ÉLŐKRE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.01.06.





Hallgassa meg




Ma és szombaton extrém hideg várható, lesznek olyan helyek, ahol mínusz 20 fokkal kell számolni. A hajléktalanokat segítő Budapest Bike maffia ezért 
mindenkit kér, hogy mozgósítsa a tartalékait. A bringák mellett ők is krízisautóba ülnek és igyekeznek a lehető legtöbb helyre meleg teát, takarókat és meleg ruhát eljuttatni. Elindul a Bike Maffia és az Age Of Hope a krízisjárata is, a Menhely Alapítvány autója mellett azért, hogy emberek ne fagyjanak meg az utcán, kiserdőkben. Aki segíteni szeretne, kesztyűket, izolációs fóliákat, meleg ételt, italt vigyen a hajléktalanoknak.

Havasi Zoltán a Budapesti Bike Maffia vezetője a Klubrádióban arról beszélt a Reggeli gyorsban, hogy bár a hajléktalanokat nem küldik ki az aluljáróból, ők mindenkit arról próbálnak meggyőzni, hogy menjenek be a melegedőkbe. Mint mondta, azt kérik, fokozottan figyeljünk egymásra. Ha hajléktalan ember lát valaki az utcán feküdni, ülni, - pláne hiányos öltözékben takaró nélkül, kérdezze meg, hogy tud-e segíteni és azonnal hívja a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát!


Menhely Diszpécser telefonszám: 06/1-3384186

A Facebookon a Krízis eseményoldalon lehet felvenni a bringás segítőkkel a kapcsolatot.
Ugyanerre hívja fel a figyelmet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Mindenkitől azt kérik, ha földön fekvő, a kérdéseinkre nem válaszoló emberrel találkozunk, hívjunk segítséget. Ne maradjunk közömbösek, a tragédiák megelőzése közös felelősségünk.

Ha az illető nem tud válaszolni, hívjuk a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatot – Budapesten a 061 338 4186 számon – vagy a 112-es segélyhívót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.