2017. január 16., hétfő

MEA CULPA

SÁNDOR MÁRIA BLOGJA
Szerző: Sándor Mária
2017.01.16.


Folyamatosan olvasom ismerőseim írásait és nem tudok rájönni, ha ennyien látjuk, mennyire nagy a baj, miért nem tudunk tenni ellene? Vagy inkább, miért nem akarunk tenni ellene?

"Mindannyian civilek vagyunk: magánszemélyek, de sokan civil szervezetek aktivistái is egyben. Önként a szabadidőnkben. Mi vagyunk, akik kabátot viszünk a fagyoskodó hajléktalan embereknek, akik kutyát sétáltatunk az állatmenhelyen, fizetésünkből adakozunk a rászorulóknak, segítjük a hátrányos helyzetű gyerekek tanítását, nevelését, cipős dobozokba ajándékokat gyűjtünk az ünnepekkor, és zsákokat hordunk árvíz idején. Mi vagyunk azok is, akik elmondják a problémákat, sőt, akik megoldásokat keresnek. " (Tanítanék Mozgalom)

Ugyanakkor, mi vagyunk azok, akik napi megélhetési problémákkal küzdünk, akiknek élete végéig kell a lakástörlesztést fizetni, a kocsi is hitelből van és örülünk ha a család minden tagjának megtudtuk venni a bérletet.

Örülünk, ha kapunk egy kis fusi munkát, ha valahonnan tudunk a családi kasszába egy kis pénzt tenni egy kis takarítás, gyermekfelügyelet, villanyszerelés... 5 -10 ezer forintért már erő felett.

Ha korrepetálást tudunk vállalni, még pluszba a tanítás után, vagy a lehúzott 12- 13 órás műszak után, elmehetünk még fürdetni, ápolni, és halál fáradtan hazaeshetünk 22.00- 23..00 óra körül, hogy holnap újra kezdjük. Ezek vagyunk mi civilek, akik próbálunk szabadidőnkben tenni a sok igazságtalanság ellen, amit nap- mint nap meg kell tapasztalnunk.


"Soros bérencek", akik a szakmánkért, a jövőnkért, gyermekeink jövőjéért, a szüleinkért, az általuk felépített országért, az ő ellátásukért, a szólás szabadságért, a kialakuló diktatúra ellen teszünk. A becsülettel dolgozó Magyarország bérencei vagyunk!

Valóban civilek az MNB munkatársai is, akik a jól végzett munkájukért megkapták méltó jutalmukat. Az MNB volt a legnagyvonalúbb dolgozóival, ugyanis az év végén négyszáz "kiemelkedő teljesítményt nyújtó" munkavállalójának adott összesen közel 260 millió forint prémiumot. Ez azt jelenti, hogy átlagosan csaknem nettó 650 ezer forintot kaptak az alkalmazottak. "

Nem vezető alkalmazottak közül 322-en kaptak jutalmat, amire valamivel több mint 175 millió forintot fordított az MNB, vagyis az egy főre jutó pulykapénz összege nettó 543 ezer forint volt. Rajtuk kívül 78 vezető beosztású munkavállaló kapott prémiumot, számukra közel 85 millió forintot fizetett ki az intézmény, tehát fejenként csaknem nettó 1,1 millió forintot kaptak. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.