2017. január 4., szerda

SAJTÓELHÁRÍTÁS MAGYARORSZÁGON

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Föld S. Péter
2017.01.04.


A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtósának elege lett a Hír Tv munkatársának kérdéseiből és elvette tőle a mikrofont. Az eset Tállai András adóügyi államtitkár, a mezőkövesdi focicsapat elnökének sajtótájékoztatóján történt. Az újságíró arra lett volna kíváncsi, hogy a mezőkövesdi sportszálló beruházása miért drágult az eredeti ár többszörösére.

Nem kellett volna ilyet kérdezni. Már Kósa Lajos is megmondta: úgy kell kérdezni, hogy a kérdezett tudjon válaszolni. Kósa Lajos nem csupán a Fidesz frakcióvezetője, de talán még Tállai Andrásnál is okosabb, ezért oda kell figyelni arra, amit mond.

Nem arról van szó tehát, amire elsőre gondolnánk. Vagyis, hogy Tállai András, aki a NAV elnöke és a mezőkövesdi csapatnak is a vezetője, ne tudna bármilyen kérdésre flottul válaszolni. Ott van az ő fejében minden, nem csak az, amit az adózásról és a mezőkövesdi futballról tudni kell. Köztudottan nagy tudású ember ő, majdhogynem polihisztor, elég ránézni, sőt, rá se kell nézni, anélkül is tudjuk.

Ezúttal mégis zavarba jöhetett Tállai András. A fentiek fényében azt kell gondolnunk, hogy nem a kérdés megválaszolásához szükséges ismeretei hiányoztak, nem Esterházy Péter egyik örökbecsű mondata járhatott a fejében, miszerint, „kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.”

Tállai András ismeri az igazságot. Ha nem így lenne, nem lehetne a NAV elnöke, és nem élvezné a kormány, a Fidesz és személyesen Orbán Viktor bizalmát. Bár lehet, hogy még így sem élvezi a bizalmat, az elmúlt év decemberében ugyanis voltak olyan hangok, hogy Tállainak távoznia kell a posztjáról. Nem azért, mert túlságosan megerőltető lenne neki a mezőkövesdi focicsapat elnöki tiszte mellett még az adóhatóságot is vezetni. Ilyen feladatokkal egy hozzá hasonló kvalitás könnyedén elbír, ám ennek ellenére időről időre mégis felvetődött, hogy hősünk lapátra kerül.

Tállai azonban egyelőre maradt az adóügyi államtitkárság és a NAV élén, s az említett sajtótájékoztatón ebben a minőségében nézett kétségesetten maga elé. Egészen addig, míg segítőkész sajtósa meg nem szánta, és el nem vette a mikrofont az őt kérdező újságírótól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.