2017. január 4., szerda

TIBORCZ ISTVÁN OFFSHORE CÉGNEK ADTA TOVÁBB MILLIÁRDOT ÉRŐ INGATLANVÁLLALKOZÁSÁT

444.HU
Szerző: Pethő András
2017.01.04.



Nem sokáig maradt a tulajdonosa Tiborcz István annak az ingatlanos cégnek, amelynek révén ismét kimutatható közelségbe került állami projektekhez. A miniszterelnök veje tavaly augusztus végén vásárolta be magát a WHB Ingatlan Kft. nevű cégbe, a cégbírósági iratok szerint azonban november elején már el is adta a tulajdonrészét egy offshore-cégnek, a Brit Virgin-szigeteken tavasszal bejegyzett Synergy Global Consulting Limitednek.

Nem ismert, hogy ennek a cégnek ki a tulajdonosa, és a cégbíróságon lévő iratokból nem derül ki az sem, hogy a miniszterelnök veje mennyit kapott az értékes tulajdonrészért.

A WHB Ingatlan Kft-nek - ahogy azt novemberi cikkünkben megírtuk - az elmúlt években nem volt nagy forgalma, de tavaly egymilliárd forint körüli összegért megvett egy elhagyott gyárépületet a komáromi ipari parkban. Tiborcz István augusztusban jelent meg többségi tulajdonosként a cégben, ami addig egy győri milliárdos, Paár Attila egyedüli tulajdona volt. Tiborcz a WHB Ingatlan tulajdonrészének 75 százalékát vásárolta meg Paártól, és ezzel hozzá került az értékes komáromi ingatlan többsége is.

Az ingatlan évek óta üresen állt, de a Nokia kivonulása óta a kormány komoly erőfeszítéseket tesz arra, hogy új befektetőket csábítson a komáromi ipari parkba. Tárgyaltak többek között egy dél-koreai autóipari céggel is, amelynek pont azt az gyárcsarnokot nézték ki, amelyet Tiborcz cége megszerzett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.