2017. február 8., szerda

AZ UNIÓ HELYETT A MAGYAR ADÓFIZETŐK FOGJÁK ÁLLNI A FELCSÚTI KISVASÚT BŐVÍTÉSÉT

ÁTLÁTSZÓ MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.02.08.


Újraindul a korrupciós per a belvárosi “500 ezer forintos fagyiról”; nem csak az európai átlagnál, de a szlovákoknál is szegényebbek vagyunk; egy parlamenti képviselő szerint nincs szükség vagyonosodási vizsgálatokra, mert nincsenek eltitkolt vagyonok.




Ezekről ne maradj le!

Kőszeg Ferenc a beteg egészségügyről (Átlátszó)

Újraindul a korrupciós per arról, hogy miért volt „500 ezer forint a fagyi” a Belvárosban (Direkt36)

Hivatalos: a szlovákok is gazdagabbak nálunk (444)

Ha van 3 perced:

Kőszeg Ferenc a beteg egészségügyről

A magyar egészségügy nem ketté, hanem sok-sok darabra szakadt. Legalul ott van az a 15 százalék, akik egyáltalán nem jutnak egészségügyi ellátáshoz. Fölöttük ott vannak azok, akik órákat várnak az orvos szobája előtt; azok, akik nem milliomosok, de van annyi pénzük meg annyi társadalmi kapcsolatuk, hogy három hónapon belül sor kerül a csípőműtétükre. Aztán ott vannak a milliomosok, akiket magánkórházakban kezelnek. Végül pedig van egy szűk csoport, a feudáldemokrácia nómenklatúrája. Őket már nem elkülönített pártkórházakban kezelik, mint az 1950-es évek pártarisztokráciáját, hanem szovjet vagy amerikai mintára katonai kórházakban. (Átlátszó)

Újraindul a korrupciós per arról, hogy miért volt „500 ezer forint a fagyi” a Belvárosban
Elölről kezdődik az a büntetőper, amelyben az V. kerület korábbi jegyzőjét és két helyi vállalkozót vádolt meg az ügyészség vesztegetéssel kapcsolatos bűncselekményekkel. Az ügy elsőrendű vádlottja Borzován János építési vállalkozó, akinek cégei éveken át nagyértékű megbízásokat nyertek el az V. kerületi önkormányzattól, és akit az ügyészség azzal vádol, hogy pénzért cserébe intézett el bizonyos hatósági ügyeket a kerületi önkormányzatnál és ebben Rónaszéki László akkori jegyzővel működött együtt. (Direkt36)

Hivatalos: a szlovákok is gazdagabbak nálunk

A KSH elkészítette az első, vagyonról szóló országos felmérést, amelyből kiderül, hogy a magyarok jóval szegényebbek az európai átlagnál. A szlovák átlagháztartások 30 százalékkal gazdagabbak a magyaroknál, a lengyelek viszont majdnem kétszer. Magyarországon a háztartások tizede birtokolja a vagyon alig kevesebb mint felét, de még a leggazdagabb tíz százalék is lemarad az uniós átlagtól. (444)

Gattyán György villáját veheti meg Andy Vajna

Elővásárlási joga van Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének arra a kétezer négyzetméteres budai luxusvillára, amelyet a költségvetési csalással gyanúsított milliárdos vállalkozótól, Gattyán Györgytől bérel. Vagyis kaszinótulajdonos kormánybiztosnak érdekében áll, hogy Gattyán minél előbb tisztázza magát a hatóságok előtt. Vajnáék 2013 végén még azt mondták, hogy nem akarják megvenni az ingatlant, pár hónap múlva mégis bejegyezték az elővásárlási jogot. (MNO)

Ha van még két perced:

Nem európai uniós, hanem hazai költségvetési forrásból bővíthetik Bicske felé a felcsúti kisvasutat. (Népszava)

Mindenki megnyugodhat, Andy Vajna végre elindíthatja a magyar nemzeti online kaszinót. (Index)

Rekord árbevételt ért el tavaly Orbán barátjának, Garancsi Istvánnak a cége,
a Market Építő; a forgalomnak “csak” az egyharmadát adták az állami megbízások. (MNO)

Az állam támogatásával épült a Balaton-part első golfpályája
, amely akkor ment tönkre, amikor Orbán Viktor 2015 nyarán stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a sportvállalkozást (24.hu)

Nincsenek jelentős eltitkolt vagyonok –
ezzel magyarázza Bánki Erik parlamenti képviselő, hogy miért nem csinál már a NAV vagyonosodási vizsgálatokat. (444)

A kormánybarát Századvég Alapítvány vezető elemzője
, Lánczi Tamás a Figyelő új főszerkesztője. (HVG)

Két hete újabb szereplője van a meglehetősen zárt kaszinós szuperligának: a győri Audi-telkek ügyében eljáró ügyvéd kapta a pécsi kaszinó-koncessziót. (Átlátszó)

Bár a tüntetések hatására Romániában visszavonták a korrupció büntethetőségét enyhítő törvényeket
, de ha jobban megnézzük, az utóbbi évek nagy korrupció elleni harca nem olyan egyszerű történet. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.