2017. március 31., péntek

A FELCSÚTI REZERVÁTUM, AHOL LEHAJTOTT FEJŰ ALATTVALÓK GAZSULÁLNAK A HELYI MAFFIAVEZÉRNEK


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: H. A.
2017.03.31.


...A fenti ábra szerint egy olyan országban, ahol a milliárdosok sem állhatnak a törvény felett, a jegyző úr elmehet a sunyiba a jogtudásával. És elmehet a sunyiba mindenki, aki ezt a sötét tahót szégyen nélkül futtatja, aki azzal a hamis tévképzettel doppingolja, hogy ő valaki, hogy hatalmas és bármit megtehet. Hasonlóképpen lesülhet a bőr a pofájáról annak a további hat embernek, aki a a többszázezer forint értékű iPad-je fölé hajolva lapít az asztal mellett és asszisztál ahhoz, hogy a falu tahója újságírókat fenyeget. Miközbe a tanult jogtudó, magát jegyzőnek csúfoló szarházi szemrebbenés nélkül aláhazudik.

Pedig a széleskörű nyilvánosság alapvetésébe kurvára beletartozik a kép- és hangfelvétel készítésének joga. Konkrétan az, hogy a nyilvános képviselőtestületi ülésen résztvevő személyek kötelesek pofázás nélkül eltűrni, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Nem szükséges semmiféle előzetes bejelentés, nem vicces a rendőrséggel fenyegetőzés, nem elfogadható – legalja strómanként – mások vélt gazdájának emlegetése, hanem tudomásul kell venni, hogy ameddig a kreténnek nézett adófizető tartja el a polgármestert, addig nem ugrálunk. Még akkor sem, ha milliárdos senkiháziként a rajtunk keresztül zsírosodó miniszterelnök a legjobb barátunk és gazdánk. Miért nincs joga látni egy országnak, hogy ki ez az ember, aki két mondatot nem tud egymással összekötni, de hat év alatt kilopta a szemünket?

Ez az ország keresztmetszete, itt három percben. A felcsúti rezervátum, ahol lehajtott fejű alattvalók és megfélemlíthető, idomított szerencsétlenek gazsulálnak a helyi don Corleonénak, akinek úgy felvitte a jószerencse dolgát, hogy el sem jut a tudatáig: most éppen közpénzből fizetett közszolga akkor is, ha az ötvenmilliós, sötétített ablakú szolgálati luxushajója hátsó ülésére huppan be miután szakadt, rongyos gázszerelőből az ország leggazdagabbjai közé katapultálta a nemzeti maffia.

Siralmas, abszurd melodráma ez, a minden törvények fölött álló földbuta miniszterelnöki strómannal, akinek az az érzése, hogy polgármesterként uralkodni van joga, ahelyett, hogy képviselne és szolgálna. Ennek a nyúzott fejű, egy marék lepke szellemi szintjén vegetáló emberformájúnak az az egyedüli érdeme, hogy a nemzet fénylő csillagának szülőfalujaként számon tartott településen lett polgármester. És nem csak az a baj ezzel, hogy az utolsó generációs limuzinja többet ér, mint az ország háromnegyedének lakása, hanem hogy a lopott pénzből játssza a nagy embert, fenyegeti a szabad sajtót, miután a magyar médiapiac nagy részét a nevére vette.

Ez a legszörnyűbb ebben az egészben. Ez az indokolatlan, őstulok hatalmaskodás, a sajtó megalázása, nevetségessé tétele, amihez egy egész hadseregnyi szervilis, hóvirág pózban a tájba belesimulni próbáló polgár asszisztál. Egészen pontosan így épül fel ez az egész rendszer: kell hozzá egy rakás bármire kapható jogtudó ember, és még több szemlesütött, gyáva alattvaló, akinek egy utolsó generációs iPad-del meg lehet vásárolni a hűségét. Annál az asztalnál ugyanazok a bábok ülnek, mint annyi más helyen ebben az országban. Akik majd azt fogják mondani, hogy parancsra tették.

A szemünk láttára, a hallgatólagos beleegyezésünkkel épült újra a feudalizmus, vagy ha úgy jobban tetszik, visszatértek a pártállami idők. Ahol a hét éve rongyos gázszerelő úri kénye és kedve szerint fenyegetőzik. Elhitte, hogy ő tényleg okosabb, mint Zuckerberg, ő tényleg a vele született őstehetségéből lett valaki. Visszatértek a senkik, akik taposnak a valakik nyakán, akik még mindig nem értik, hogy mi a baj ezzel az emberrel. Pedig ez az ember pontosan annak a tükre, hogy mivé lett ez az ország.

Ezzé lett itt minden. Az élősködő, korrupt, lázadó szabadságharcosok országává, ez itt fent pedig nem más, mint a sértett, öntudatos, népnyúzó sötétség diadala jobb sorsra érdemes polgárok százezrei felett. Akik örülnek, hogy túlélnek és nem értik, hogy miért baj, ha a pénzüket arra érdemtelen gazemberek a saját tulajdonukként kezelik, és még beléjük is törlik a lábukat. És akik majd kidagadt erekkel a nyakukon bemagyarázzák maguknak, hogy kicsattanó demokrácia van, hiszen az újságírókat nem vitte el a rendőrség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.