2017. március 31., péntek

ORBÁN ÍGY AKAR TRUMP KÖZELÉBE KERÜLNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.31.


Orbán szeretne nagy és fontos ember lenni, mint Mussolini és Hitler, de pechjére egy kicsi, világpolitikai szempontból jelentéktelen országba született. Ezért kiabál annyira hangosan, hogy észrevegyék, de ez sem elég. Trump elég gyorsan találkozott azokkal, akik fontosak, s ezek közé a “felcsúti Nérónak” nevezett magyar császár nem került be.

Már Szijjártó komát is elzavarta Washingtonba, hogy találkozzon Gorka Sebestyénnel, az antináci Kossuth-téri tüntetővel és anti-antiszemita horthystával, hogy járjon ki végre egy meghívást Washingtonba. Legyen már fontos és nagy ember a felcsúti törpe. De láthatóan Trumpot annyira sem érdekli Orbán, mint egy elrepült golflabda a floridai rancson.

Orbán ezért Soros Györgyöt akarja felhasználni arra, hogy Trump végre észrevegye őt, és szóba álljon vele. Elképzelhetjük azt a lelki nyomort, amikor azzal akarja valaki növelni az önbecsülését, hogy Trumppal találkozzon. Ahogy világos annak az embernek is a szellemi értéke, aki még erre sem méltó. De Orbán azt eszelte ki a csavaros észjárásával, s minden elképzelést alulmúló gátlástalanságával, hogy Soros Györgyön keresztül hívja fel magára a figyelmet.

Méghozzá a stréberségével. Mivel tudja, hogy Soros a demokrácia és a jogállamiság híve, így a breitbartos fasiszták elnökének született ellensége, ennélfogva Clinton támogatója is, akit Trump a kampányában többször megnevezett és támadott. Ezért azt találta ki Orbán, hogy úgy szerez jó pontokat, hogy belerúg Soros Györgybe, méghozzá ott, ahol legjobban fáj, és egy aljas törvénytervezettel kiprovokálja, hogy az amerikai kormány tárgyaljon vele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.