2017. március 16., csütörtök

A FIDESZ SZÁNDÉKOSAN CSINÁL TÉNYEZŐT A MOMENTUMBÓL

INDEX.HU
Szerző: DULL SZABOLCS
2017.03.16.


Új SZDSZ, álomgyilkos, vidékgyűlölő, Soros-bérenc - válogatott jelzőkkel támadja a Fidesz és a kormánypárti sajtó a Momentumot. Meglepő, hogy a nagy előnnyel vezető Fidesz ilyen vehemensen támad egy újonnan alakuló pártot, de megvan a magyarázata. Van szerepe a dühnek és a bosszúnak, de a Fideszben alapvetően úgy látják, a baloldalt aprózza, és az ő esélyeiket javítja, ha picikét növekszik a Momentum.

"A Momentum most nekünk jó! Nem érted?"


Így kérdezett vissza hétfőn egy fideszes képviselő, amikor arról beszéltünk, hogy miért támadja elementáris erővel a Fidesz és a kormányhoz közel álló média a most párttá váló, Fideszre egyelőre nem nagy veszélyt jelentő szervezetet.

Nem lehetett nem észrevenni, hogy az olimpiai pályázat visszavonása után a kormánypárti aktivisták és médiumok "baltával" estek neki a momentumos fiataloknak - ezt a kifejezést egy fideszes képviselő is használta.
  • Orbán Viktor miniszterelnök a rádióinterjújában álomgyilkosnak és új SZDSZ-nek nevezte a Momentumot.
  • A Fidesz szimpatizánsai folyamatosan kísérgetik a momentumosok országjárását, és táblákkal, mini ellentüntetésekkel zavarják meg a rendezvényt. 
  • A kormányzati média, a TV2-től kezdve az Origón és a Lokálon át a Magyar Időkig, totális lejáratókampányt indított több momentumos tag ellen: Mécs Jánost egy korábbi szatirikus írása miatt vidékellenességgel vádolták, Hajnal Miklóst pedig azzal, hogy Soros Györgyhöz kapcsoló intézményekben is tevékenykedett. A közmédia pedig minden lejárató cikket szemlézett.
Ez, a Momentum ellen indított kampány elsőre azért tűnik érthetetlennek, hiszen a kutatások alapján a Momentum az alig mérhető tartományban van, míg a Fidesz közel a kétharmadhoz. Szervezettségben, beágyazottságban, pénzügyi háttérben pedig összehasonlíthatatlan a két párt. Vagyis a Fidesznek most vagy 2018-ban aligha van félnivalója a Momentumtól. A Momentum elnöke, Fekete-Győr András egy interjúban el is ismerte, hogy ők nem a 2018-as, hanem a 2022-es választásra készülnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.