2017. március 3., péntek

A KORMÁNY CSAK A HABONYILAG FONTOS OLAF-JELENTÉSEKET TESZI NYILVÁNOSSÁ? PERELÜNK!

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BekeczBalázs
2017.03.03.


A Miniszterelnökség csak azokat az OLAF-jelentéseket teszi nyilvánossá, amelyek a habonyi kommunikáció szempontjából hasznosak, de a fideszes korrupciós ügyeket hazug módon takargatja. Az Együtt bírósághoz fordul és kiperli a fideszesek által titkosan kezelt OLAF-jelentéseket.

Február közepén Ferjancsics László, az Együtt és a váci lokálpatrióták önkormányzati képviselőjének közérdekű adatigénylése révén kaptuk meg az Európai Csalás Elleni Hivatal nyomozásairól szóló listát. 50 projektben talált visszaélést az OLAF, viszont a Miniszterelnökség listájából nem derül ki világosan, hogy pontosan mely projekteket vizsgálták, csak az egyes operatív programokra hivatkoznak, ezért két újabb közérdekű adatigényléssel éltünk, de a Miniszterelnökség megtagadta mindkét esetben az adatok kiadását, miközben hazug módon adatvédelmi okokra hivatkozik, és az OLAF-ra mutogat.

A Miniszterelnökség félrevezetése azért átlátszó, mert a 4-es metróval kapcsolatos OLAF-jelentés kiadásakor Csepreghy Nándor államtitkár éppen azzal indokolta az adatok kiadását, hogy az OLAF közölte velük: ha a közzététel megfelel a magyar adatvédelmi szabályoknak, akkor nyilvánosságra hozhatják a dokumentumot.

Szerintünk ugyanebben a szellemben nyilvánosságra kell hozni az összes OLAF-jelentést. Az Együtt nem adja fel: bírósági úton szerezzük meg ezeket az információkat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.