2017. március 28., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: MOST KELL HÁNYNI A HEINEKENTŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.27.


Hányni kell a Heinekentől, de nem a sörtől, hanem a cégtől. Miután Lázár elment a Csíki Sör Manufaktúrába, “megegyezés” született a névjegybitorló székely cég és a Heineken között. Ez a “megegyezés” gyakorlatilag kapituláció, mert semmi mást nem tartalmaz, mint azt, hogy a Heineken mostantól nem kifogásolja a Csíki sör névhasználatát és visszavon minden ezzel kapcsolatos pert.

Nagy valószínűséggel már megszületett az egyezség azelőtt, hogy Lázár elment saját két lábán, mint Mátyás király, az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdébe, mert ott pénteken délután megegyezést ajánlott, majd hétfőn délelőtt már be is jelentették, hogy a cég megegyezett a Heineken Romania képviselőivel. Ha nem született volna erről már meg egy elvi egyezség korábban, s a felek szembenállása változatlan lett volna, akkor Lázár mágikus megjelenése is kevés lett volna arhhoz hogy egy hétvége alatt megegyezzenek.

Lázár látogatása tehát nyilvánvaló színjáték volt. Azt a látszatot igyekezett erősíteni, hogy a “nemzeti” magyar kormány akkor is megvédi egy határon túli magyar cég érdekeit, ha az törvénytelenséget tesz és a bíróság ezért eltiltja a törvénytelenségtől. Ha a határon túliak bármilyen törvénytelen dolgot tesznek is, azokat nem lehet jogi úton sem elmarasztalni, mert azt a magyar nemzet elleni támadásként értelmezi Orbán – törvényt nem ismerő -kormánya és valamilyen törvénytelen maffiamódszerrel bosszút áll és kényszeríti a másik felet.

A Heineken címke elleni aljas támadás ugyanis semmi másnak nem nevezhető, mint csak maffiamódszernek. Csak alvilági szervezett bűnözői csoportok, maffiák stílusához lehet azt hasonlítani, amit Lázárék Orbán egyetértésével tettek. Befenyegették a másik felet, amely ennek hatására engedett, és lemondott a törvény által védett névjegyhasználati jogáról. Ez nem csupán az Orbán-Lázár bűnszervezetről mond el sokat, hanem a Heinkenről is, amely a maffiamódszerek ellenére is ragaszkodhatott volna a joghoz, mert Lázáréknak nem lenne esélyük az önkényuralmi jelképek diszkriminatív tiltásához. Converse csillag igen, Heineken csillag nem...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.