2017. március 31., péntek

"KÖSZÖNÖM BÁCSI, HOGY ENNI ADTAK, FINOM VOLT!"

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.03.31.


Vajon hány hat éves kisfiú álmodik hazánkban arról, hogy milyen jó lenne néha hétvégén is jóllakni, egyszer libasültet enni?

Ezernyi fajta népbetegség, szapora csecsemőhalál, árvaság, korai öregség, elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség, mely, hitetlen, csodára vár, nem elegendő, hogy kitessék: föl kéne szabadulni már
!”

/József Attila: Hazám/

A fideszes lakájmédiából lépten-nyomon öntik ránk a habonyi propagandát. Halljuk, hogy „Magyarország erősödik”, a plebejus kormányunk milyen nagy sikereket ért el a vezénylő tábornok irányításával, hazánk legújabb kori „ aranykorában” élünk. Valószínűleg a PÁRT kommunikációs emberei sokat forgatták az egykori Szabad Nép lapjait. Talán még ott sem lehetett olyan győzelmi jelentéseket olvasni, mint amikkel ma a közpénzből fenntartott, „nemzeti”-nek mondott portálokban, nyomtatott sajtóban találkozhatunk. Úgy tűnik, mintha hazánkba beköszöntött volna a Kánaán, a hanyatló Nyugat kismiska a magyar „csodához” képest. Rákosi pajtás gyenge kezdő lehetett csak népünk nagy vezetőjéhez mérten. Ha valamilyen csoda folytán feltámadna, rácsodálkozna arra, hogy a „legjobb tanítvány”, az egykori szakállas Bibó-kollégista milyen tökélyre fejlesztette a hatalmi technikákat, milyen gátlástalan eszközökkel tartja sakkban az ország többségét, hogy uralkodik Magyarországon ismét a fortélyos félelem.

Vasárnap délelőtt az egyik alföldi nagyvárosban, barátaimmal ételt osztottunk nehéz sorban élő embertársainknak. Tudni kell, a szociális ellátórendszer hétvégén és a többnapos ünnepek alatt szünetel. Nincs semmilyen lehetőség arra, hogy azok, akiknek nem telik ételre, legalább naponta egyszer tudjanak enni. Ebben a városban nemrégen „történelmi ” jelentőségűnek mondott költségvetést fogadtak el, nagy csinnadrattával. Viszont arra nem futja, hogy a nyomorban élőknek minden nap biztosítsanak szerény, legalább napi egyszeri ellátást. A szegény hétvégén ne legyen éhes – ez a „pártutasítás”. Talán még a „gránitszilárdságúba” is beteszik egyszer. A „történelmi” költségvetésből ellenben igen bőkezűen juttatnak a több százmilliós veszteséget „termelő” helyi sajtónak, amely gyakorlatilag a Fidesz szócsöve. Közpénzből tartjuk el a fideszes médiát – valószínűleg így van ez az ország többi, kormánypárti vezetésű városában is. Aki azt olvassa vagy nézi, csak a csodálatos orbáni álomvilággal találkozik, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.