2017. március 20., hétfő

MÉG NAGYON VERIK A FÉRFIAK A NŐKET

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2017.03.19.


Szütymögtem egy kicsit a névsorral. Tudtam az eredményt. Nem változott semmi, még mindig verik a férfiak a nőket. Nagyon. Ebben is. Megnéztem a március 15-e alkalmából átadott állami kitüntetések sorát. Semmi meglepetés, férfi uralom van.

Tavaly és az idén is férfi kapta a Kossuth Nagydíjat. A 13 Kossuth-díjas között 6 nő van, ez több, mint az előző évben, akkor 3-an vehették át a rangos elismerést.

Széchenyi Nagydíjat eddig öt alkalommal adományoztak, nő még soha nem kapta meg a magas állami kitüntetést. Az idén egyetlen nő van a 16 Széchenyi-díjazott között, tavaly 2, tavalyelőtt szintén 1 volt.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést 34 kapták. Mindösssze 8 hölgy.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést 41-en vették át. Kiváló munkásságáért 9 nőnek adományozták ezt a kitüntetést.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést 44-en érdemelték ki. Örömömre köztük van Bognár Istvánné, Jutka néni, a Tatabányai Árpád Gimnázium nyugalmazott pedagógusa, a Tatai Református Gimnázium alapító tanára. Remek ember. Rajta kívül még 11-en örülhettek az elismerésnek.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést 17-en kaptak, de csak 5 nő.

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést 14-en vettek át, ebből mindössze 4 nőnek ítélték oda...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.