2017. március 20., hétfő

ORBÁN MEGÁLLÍTHATATLAN - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Csernyánszky Judit
2017.03.20.


Nem állítja meg Orbánt Viktort a kerítésépítésben sem az ENSZ, sem az Emberi Jogok Európai Bírósága. Pedig utóbbiak ebben reménykedtek – írja a brit The Guardian. Orbán Viktor ellenben megállítja a menekülteket. Áder János aláírta az új menekültügyi törvényt, amely a rendőrségnek is szabad kezet ad a menekültek Szerbiába történő kitoloncolására.

Panaszkodik a szerb határőrség parancsnoka, hogy hétezren akarnak Nyugat-Európába utazni, és befogadó állomásaik beteltek, sőt a megengedettnél többen tartózkodnak ott, mert Magyarország naponta csak öt menekültet fogad. Egy kétgyerekes, terhes anyuka nyolc hónapja vár a határátlépésre. A fogékony gyerekek némelyike pedig már megtanult szerbül is. Az anya elmondja, úgy tudják, más táborokban sokan öngyilkosok lettek. A gyerekek nem járnak iskolába, nem tudják, mi vár rájuk. És amikor meghallották, hogy új törvényt fogadtak el Magyarországon, elsírták magukat. Elfogy a pénzük és a végén Magyarországon rekednek. Egy fiatalember azt mesélte el, hogy amikor átvágva a kerítést sikerült átjutnia a határon, egyenruhások meztelenre vetkőztették és megverték. A Pew Center tavalyi felmérése szerint a magyarok a legkevésbé toleránsak a menekültekkel szemben Európában. A Helsinki Bizottság tagjai továbbra is jogi segítséget nyújtanak, és Strasbourghoz fordulnak az embertelen bánásmód miatt.

A Fox News az AP amerikai hírügynökséget idézve ehhez még hozzáteszi, hogy a kormány fellebbezést nyújtott be Strasbourghoz, amit Bakondi György közölt – idézi őt a Washington Post is.

Az egykor Orbánnak tanácsot osztogatott, majd polgármester-jelöltként megbukott Gorka Sebestyén ismét az amerikai média célkeresztjébe került, miután kiderült, hogy állítólag hűségesküt tett a magyar Vitézi Rendnek. Utóbbit az amerikai külügyminisztérium a náci Németországgal kollaboráló szervezetként tart számon. Ha Gorka Sebestyén ezt elhallgatta amerikai állampolgárságát kérve, akkor törvényt szegett. Három demokrata képviselő a hétvégén felszólította a Fehér Házban Trump nemzetbiztonsági tanácsadójaként dolgozó Gorkát, hogy azonnal mondjon le tisztségéről – számol be többek között a Newsweek. New York állam képviselője pedig arra kérte Donald Trumpot, hogy Gorka állampolgársági papírjait küldjék meg a kongresszus jogi bizottságának ellenőrzésre. A brit The Telegraph megszólaltatta Gorka Sebestyént, aki tagadta a hűségesküt. A Vitézi Rend jelvényét pedig apja emlékére viseli. Akiről elmondja, hogy az MI6-nek gyűjtött információkat a kommunista rendszerről, elkapták, bebörtönözték, de sikerült 56 után Angliába menekülnie. Neki pedig, miután 1970-ben született, semmi köze a Vitézi Rendhez. Az apjára pedig roppant büszke...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.