2017. április 30., vasárnap

EGYETLEN TÖRVÉNYJAVASLATBAN MUTATJA BE A FIDESZ, HOGYAN ÍRJA SAJÁT MAGÁRA A VÁLASZTÁSI SZABÁLYOKAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.04.29.


A héten Kósa Lajos és Halász János nyújtott be egyéni képviselői inditványt a választási eljárásról szóló törvény kapcsán, hogy megpróbáljon fellépni Simicska Lajos óriásplakátjaival szemben. Az eset azért érdekes, mert amikor 2013-ban meghozták az új választási eljárásról szóló törvényt, a szöveget úgy írták meg, hogy az akkor még Fidesz-oligarcha Simicska plakáthelyeit hozza előnybe más választási kampánymódszerekkel szemben. Úgy tűnik, most hogy Simicska nem haver, már a választás tisztasága is mást követel meg a Fidesztől.

Kósáék javaslata egyszerű, és egy tisztességes országban korrekt is lenne. A kampányidőszakon kívül jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősülne, ha valaki kedvezményt ad egy pártnak plakát kihelyezésére. A plakátcégeknek nyilvánosságra kell hozniuk, melyik pártnak, milyen plakátra mennyi helyet biztosítottak, és a plakáthelyek listaárát is.

A javaslat alapvetően jó lenne, csakhogy kibújik a szög a zsákból. Már 2014-ben is a CÖF kampányolt a Fidesz helyett, hogy a kormánypárt megkerülje saját, kampányfinanszírozásról szóló törvényét. A CÖF-re most se vonatkozna a törvény, ahogy az állami hirdetésekre sem. És emlékszünk még, hogy 2014-ben az állami hirdetések tipóját ingyen odaadta a Fidesznek a magyar állam? A Fidesznek emellett olyan pénzügyi többletereje van mondjuk az LMP-hez képest, hogy hiába lehet egységáron plakáthelyet vásárolni, nem lesz egyenlő verseny...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.