2017. április 22., szombat

FIDESZES ROKONOK HOZNAK ARÁNYTALANUL SÚLYOS ÍTÉLETEKET SZEGEDEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Spectra
2017.04.21.


A legfontosabb migránsperben tíz évet kiszabó bíró élettársának ügyvédi irodáját helyi jogász körökben „fideszes kapcsolatai” miatt ismerik - írta meg a Hvg. Nem ez az első eset azonban, hogy fideszes rokoni szálak húzódnak meg emberi sorsok és súlyos ítéletek mögött.

A Szegedi Törvényszék tavaly ősszel 10 év fegyházbüntetést szabott ki a röszkei zavargás miatt terrorcselekménnyel megvádolt szíriai férfire, Ahmed H-ra. Az évtizedes fegyházbüntetés azonban még a laikus számára is aránytalanul súlyosnak tűnt.

Bár elvileg a bírák csak a törvényt nézik, amikor ítéletet hoznak, korábban több bíró is bevallotta, hogy nincs független bíróság Magyarországon. Orbán milliárdos gyűlöletkampánya után tehát borítékolható volt a súlyos ítélet.

Névtelenséget kérő jogászok ráadásul érdekes személyi összefonódásokra is felhívták a figyelmet:
  • Az Ahmed H. ügyében a súlyos, elsőfokú ítéletet, Nagy Andrea bíró hozta meg, akinek élettársa ifjabb Szilágyi János ügyvéd.
  • A férfi irodáját helyi jogász körökben fideszes kapcsolatai miatt ismerik, mivel kormányzathoz fűződő megbízásokat is ellát ügyvédként.
  • A bíró élettársa tehát anyagilag érintett állami szervek ügyeiben.
  • Ráadásul ebben az irodában dolgozik Bohács Zsolt ügyvéd is, aki korábban a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője volt.
  • Illetve itt dolgozik annak a bírósági vezetőnek a rokona is, aki kifejezetten Nagy Andreára osztotta Ahmed H. ügyét.
A gyanús összefonódások azonban már a legfelsőbb bírói körökben is ott gyűrűznek. Kezdve azzal az aprósággal, hogy Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét több évtizedes barátság fűzi Orbán Viktorhoz.

Handó is tagja volt a Fidesz bölcsőjének számító Ménesi úti szakkollégiumnak a nyolcvanas években, ahol együtt lakott Orbánnal, Simicskával, Lévai Anikóval, Kövér Lászlóval és későbbi férjével, Szájer Józseffel, aki 2004-től fideszes EP képviselő. Handó egyébként Lévai Anikóval számos közös, nyilvános programon is részt vett (színházba is együtt járnak). Ráadásul gyermekeik is együtt vettek részt szervezőként a VOLT Fesztiválon.

Ezek után nem meglepő, hogy Handó nagy szerepet játszott Orbán politikai leszámolásaiban: az OBH elnök által - törvénysértő módon - kijelölt bíróságok sorra ítélik el a koncepciós perek vádlottjait...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.