2017. április 22., szombat

A KORMÁNYPROPAGANDA SIMÁN TÖRTÉNELMET HAMISÍT, CSAK LEHESSEN SOROSOZNI

444.HU
Szerző: haszanz
2017.04.22.


Orbán Viktort CEU-párti tüntetők fogadták Grúziában. Ez a példátlan eset - mármint az a Magyarországon elképzelhetetlen történés, hogy Orbán közelébe jutnak tiltakozók - annyira felkavarta a magyar kormánypárti médiát, hogy azonnal el is magyarázták az olvasóiknak, mit is kell gondolniuk minderről. Nagyon nem kell törniük magukat, elég két szó: Soros György. Pontosabban Soros György keze, ami elér Grúziáig, vagyis 8900 kilométer hosszú.

A szorosan együttmozgó kormánysajtóból az Origo vállalta magára, hogy helyzetjelentést adjon Soros György és a grúz tüntetők összefonódásáról, amit aztán a többiek átvettek. Egészen parádés munka lett.

Amit a propaganda szerint Grúziáról tudni érdemes:

1. „Az talán könnyen belátható, hogy szinte kizárt, hogy egy évek óta húzódó orosz konfliktussal terhelt Grúziában éppen a Soros-egyetem ügye lenne a legforróbb téma. Legalábbis nehezen képzelhető el, hogy ha csak páraknak is, de valóban az volt a legfontosabb dolguk péntek délelőtt, hogy egyébként magyarul és angolul írt, CEU-t támogató papírlapokat lobogtassanak Orbán Viktornak és delegációjának.” Valóban, már az sem volt igazán érthető, hogy a CEU mellett felszólaló Nobel-díjasok mennyire ráérnek, a grúz ellentüntetők sem lehettek többen. De talán az is van, hogy a CEU-nak számos grúz diákja volt az elmúlt negyed században, akik figyelemmel kísérik, mi történik a volt egyetemükkel, megmaradtak a kapcsolataik. Csak egyetlen példa, az ország jelenlegi elnöke, Giorgi Margvelasvili is Budapesten végzett a CEU-n, vele is találkozott Orbán Viktor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.