2017. április 4., kedd

HIGGYEN A TI JÓSZÁNDÉKOTOKBAN, AKINEK KÉT ANYJA VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.04.03.


Nem, nem gondolom egyértelműen azt, hogy a CEU elleni kormányzati fellépés önmagában mozdított meg 10 ezer embert egy olyan országban, ahol az internetadó elleni tüntetés óta legfeljebb a magyar foci pillanatnyi fellángolása volt képes utcára vinni tömegeket. Nem áltatom magam azzal sem, hogy annyi embert érzékenyen érintene ez a kérdés, mint amennyire a tegnapi eufóriából esetleg erre következtetni lehetne. Ott, ahol az egyre súlyosbodó egzisztenciális kérdések nem generálnak tömeges feszültséget, ahol a lassan, de biztosan rohadó egészségügyi-oktatási rendszer nem képez markánsan húsbavágó problémát, ott nem a CEU beszántásának bolsevista módszere fogja kibaszkodni az emberek kezéből a leszarom tablettát.

Nyilvánvaló tehát, hogy semmi nem ad okot pillanatnyilag az eufóriára, az a legkevésbé, hogy a Putyin elvtárs által bejáratott módszer szerint párhuzamosan gyilkolják a Közép-európai Egyetemet és a civil szervezeteket, miközben (nem jut eszembe a neve) a legundorítóbb kormányzati propagandát toló, közpénznyelő szennycsatorna a hattyú halálának dallamára keveri a kormányzati izzadás alá a liberális véleményterrorról sápítozó moslékot.

Tegnap óta viszont a szotyolaköpködőkből, ájtatos barmokból, illetve vércinikus/aluliskolázott tahókból álló kormánypárt képes volt rátenni még egy lapáttal a bűzre. Annak tudatában is, hogy lassan 40 ezerhez közelít azoknak a nemzetközileg (el)ismert külföldi és magyar tudósoknak, Nobel-díjasoknak, magyar és külföldi egyetemeknek, felsőoktatási intézményeknek, egyéb szervezeteknek és személyeknek a száma, akik valamilyen formában csatlakoztak a Lex CEU elleni tiltakozáshoz. Fáj ez maffia úthengerének? A legkevésbé sem.

A nemzeti kormány a KDNP oszlopos marháit küldte harcba a mai nap örömére, amely nyilvánvaló tényt Kövér portás és házmester eszelős ordítozása sem volt képes elhomályosítani a parlamentben. Miközben Rétvári lánctalpas cselédnek nem akadt a torkán a szó, amikor vad Soros-egyetemezés közben azt hazudta, hogy az intézmény nem a jogait, hanem az előjogait félti, és a CEU-t védő külföldi tiltakozókat különben is félretájékoztatta az egyetem; miközben az Orbán nevű, magát kiskirálynak képzelő szolga a magyar kormány jószándékában való feltétlen hitre buzdított két parlamenti, újságírók előli menekülés közben, a nap hőse külön Semjén Zsolt. Akivel kapcsolatban eddig sem voltam képes a rokonszenv legapróbb csíráját sem felfedezni sötét, hazaáruló lelkem legmélyén, de a mai produkciójával kiírta magát az emberszámba veendők sorából.

Az Orbán nevű Viktor iránti hűséges szerelméről hétről hétre tanúbizonyságot tevő Semjén ma sokadszorra bebizonyította, hogy akármit, bármit, kétpofára, kilógó nyelvvel, szemrebbenés nélkül, csaholva:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.