2017. április 18., kedd

TÖMÖTT SOROKBAN VÁRTÁK A MELEG ÉTELT A NÉLKÜLÖZŐK A BLAHÁN HÚSVÉTKOR IS

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2017.04.18.


Az Ételt az Életért Alapítvány a közösségi portálon harangozta be a húsvéti ételosztást a Blaha Lujza téren. Mint írták, 1600 adag meleg étel és 1500 tartós élelmiszercsomag, valamint egy lelkisegély pont is várta a szükségben élőket.

A kormányzati kommunikációban soha nem kap szerepet a nagy számú szükséget szenvedő magyar, köztük családok, gyerekek, idősek, az effajta felvételeket pedig nyilván nem nézegetik - noha egyet, kettőt amúgy "óvatosba" fotografálva - még az állami hírügynökség is közread - hogy semmi ne zavarja meg a nyugodt álmaikat.

A húsvéti ételosztásról a televízió is tudósított. Persze, nem a még mindig köztévének mondott állami, hanem a HírTv. Itt megnézheti a riportot.

Részletek:

Több százan álltak sorba meleg ételért a Blaha Lujza téren, a rászorulók huszonkétféle élelmiszerből álló bőségcsomagot is kaptak.

Paprikás krumplival vendégelték meg a rászorulókat a Blaha Lujza téren. A nélkülözők tömött sorokban várták, hogy húsvéthétfőn meleg ételhez jussanak.

– Máskor is ki szoktak jönni, ha van ilyen ételosztás?
– Igen. Karácsonykor szoktunk jönni, mert szegénység van. Sajnos… – mondta egy hölgy.

Szinte bármely életkorban vagy élethelyzetben előfordulhat, hogy valaki egzisztenciális válságba kerül, mondják a szervezők, akik szerint a már négynapossá vált húsvéti ünnep sokaknak csak a túlélésről szól.

„A húsvét ugyanolyan ünnep, mint a karácsony. Ilyenkor az emberek szeretnek összegyűlni, együtt a szeretteikkel leülni az asztal mellé. Mi fontosnak tartjuk, hogy azokra is gondoljunk, akik nem tudnak a bevásárlóközpontokban több tízezer forintért bevásárolni, hanem igazából nekik ez is a nélkülözésről, az éhínségről szól. Ezért szeretnénk hozzájárulni egy tál étellel és egy nagy élelmiszercsomaggal az ünnepükhöz” – fogalmazott Szilaj Péterné, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének a szóvivője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.