2017. május 5., péntek

ÁTVERTE A BRÜSSZELI BÜROKRATÁKAT A KORMÁNY MENEKÜLTÜGYBEN

444.HU
Szerző: Magyari Péter
2017.05.05.


- Újabban az összes magyarországi menedékkérőt bezárják az úgynevezett tranzitzónába.

- Az EU-s szabályok tiltják ezt, ezért az Európai Bizottság tárgyalást kezdeményezett a törvény módosításáról. Két magyar miniszter is együttműködést ígért.

- A magyarok kedden meghallgatták a brüsszeliek javaslatait, majd szerdán egy közleményben megüzenték, hogy ennyi volt, nincs miről tovább beszélni.

- A menekültek ügyében az Orbán-kormány ott provokálja az EU-s intézményeket, ahol csak bírja, úgy tűnik, hogy nagyon szeretnének egy látványosabb konfliktust. 

Szerda délután négykor Rogán Antal minisztériuma kiadott egy közleményt, amiben többek között ez áll: 

"Mivel az említett tárgyalások eredménytelenek voltak, Magyarország Kormánya nem kíván változtatni a bevándorlásügyi szabályokon, és amennyiben a Brüsszeli Bizottság jogi eljárást indít, készen állunk a jogi vita megvívására."

Ezzel a magyar kormány felmondta a további tárgyalásokat az Európai Bizottság migrációs főigazgatóságával a tranzitzóna ügyében.

A lépés információink szerint meglepte az Európai Bizottságot, főleg hogy a fenti idézet utolsó része arról szól, hogy a magyar kormány szinte provokálja őket, hogy indítsák már el a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója néhány órával később ehhez még hozzáfűzte azt is, hogy a kormány "meg fogja vívni a csatát"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.