2017. május 7., vasárnap

NO, EZT KELLENE ÜGYESEN MEGMAGYARÁZNIA VALAKINEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.05.06.


...Így fest egy babadoboz finn módra. Ha sikerül megtudni, mit rejt majd az az 1500 nagyértékű csomag, feltétlenül be fogunk arról is számolni. Haladjunk tovább.

Novák Katalin – akit én sok minden más mellett a matek tudásáért és a felkészültségéért is tisztelek igen nagyon – azt mondja, hogy tavaly 93 100 gyerek született Magyarországon, ez a szám 2009 óta nem volt ilyen magas. És mennyire igaza van neki! Ugyanis például 2009-ben 96 442 baba született (a gazdasági válság csúcspontján járunk), az azt megelőző években, 2004-ig visszamenőleg:
95 137 - 97 496 - 99 871 - 97 613 - 99 149

Ezek a KSH hivatalos adatai. Innen nézve nem olyan biztos, hogy van okunk ünnepelni az elmúlt hét év kormányzásának gyümölcsét. Sőt – bár nem szeretném elrontani Novák Katalin frenetikus hangulatát, hoztam még valamit, szintén a KSH hivatalos oldaláról. ITT a link a statisztikához, én kimásolok belőle néhány mondatot.

„ A halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése tovább folytatódott. 2017. január–februárban 26 970-en vesztették életüket, ami nagymértékű, 21%-os emelkedést, számszerűen 4658-cal több elhunytat jelent az egy évvel korábbihoz képest. 1999 óta ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték. A szökőnaphatást figyelembe véve az elhunytak számának emelkedése még jelentősebb mértékű, 23% volt. Ezen belül januárban 25, februárban pedig 20%-kal többen vesztették életüket, mint az előző év azonos hónapjában. A 2017. év eleji jelentős halálozási többlet hátterében – a két évvel ezelőtti folyamatokhoz hasonlóan – most is a tetőző influenzajárvány állhatott.

A halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január–februári 7409-cel szemben 2017 első két hónapjában 12 388 fő volt, ami 67%-os növekedést jelent.”

No, ezt kellene ügyesen megmagyaráznia valakinek. Mert szerintem influenzajárvány eddig is volt, sőt, van ellene védőoltás, ami 1999-ben még nem volt. Mégis ennyi a halott és egyre több. Lehetséges, hogy az egészségügy területén is érdemes lenne szétnézni, mindjárt a nagy melldöngetést követően?

A Jóisten adománya, a család apából, anyából és gyerekekből álló ősi közössége, ami régebbi a politikánál, de most mégis a politikának kell beemelnie a közgondolkodásba és a közbeszédbe, talán ráér majd akkor, amikor annyira jól áll az ország, hogy lesz időnk hülyeségeket hallgatni.

Még annyit a üzennék Aradszki Andrásnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkárának (hogy jön ide az energiaügy egyébként?), hogy NEM a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket, hanem azért, mert sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, miközben a kormánytól ehhez semmiféle segítséget nem kapnak.

Pápuszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.