2017. május 7., vasárnap

AZ ANYASÁG STÁCIÓI ÉS MEGÉLÉSEI

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2017.05.07.


Micsoda időzítés! Miközben fogalmaztam anyák napi posztomat, a keresztlányom megszülte harmadik gyermekét, Marcit. Úgyhogy ezt az írást nekik ajánlom! Egy új élet születése mindig csoda, nagy öröm és ha várják, tervezték, akkor különösen nagy szerencse annak, aki a részese. Tudjuk, hogy nem lehet megúszni a nehéz helyzeteket, a bajokat nem lehet mindig elkerülni, de ha van egy stabil hátterünk, családunk, az segít átvészelni még a legnagyobb krízishelyzeteket is.

Ezt sokan megtapasztaltuk, ők is, de mennyire! Ettől vagyunk, ettől lettünk azok akik, és ettől olyan izgalmas az életünk. A legnagyobb ajándék, amit adhatunk és kaphatunk, az maga az ÉLET! Szóval Marci, aki ma hajnalban 1-kor láttad meg a napvilágot (pontosabban a szülőszoba világát), azt kívánom neked, élj boldog és eseménydús, értékes életet, vedd ügyesen az akadályokat, tanulj belőlük! De főleg azt kívánom, hogy sok szeretetben legyen részed oda és vissza! Ez utóbbiban már most látom, hogy jó esélyekkel áldott meg a sors, az Isten.

A kérdés, ami a téma kapcsán megfogalmazódott bennem az, hogy mit is kaptunk az anyánktól az életünkön felül? Mennyiben köszönhetjük neki a sikereinket, a kudarcainkat? Hogyan biztosíthatjuk mi szülők a gyerekeink számára a boldog életet? Mennyire a mi személyes felelősségünk, mennyiben múlik rajtunk és őrajtuk?

Kepes András a Világkép című könyvében ezt a kérdést így válaszolta meg:

Én annak a bölcsességnek a híve vagyok, mely szerint légy olyan szülő, amilyenre gyerekkorodban vágytál. És szeresd a gyerekedet olyannak, amilyen, akkor olyan lesz, amilyennek szeretnéd.

De ugyanezt a mintát, logikát követném, illetve javasolnám a szüleink, anyáink felé is: légy olyan gyereke a szüleidnek, amilyennek szeretnéd, hogy majd a te gyerekeid legyenek veled. Mert ki más lenne a minta számukra? Persze látok én is olyan példákat, amelyeket nem lenne jó követni, de ott sem mindegy, hogyan kommunikálják a dolgokat akár a szülők, akár a gyerekek felé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.