2017. május 20., szombat

SERES: RENDSZERSZINTŰ FENYEGETÉS

HVG.HU - NYÜZSI
Szerző: Seres László
2017.05.19.


Ne finanszíroztassuk többé az európai adófizetőkkel ezt a korrupt, diszfunkcionális és mélyen etatista vircsaftot. Vélemény.

Ha már a fél világ ellenünk fordul, ha már a saját néppárti barátainkban sem bízhatunk, ha már mindenki olyat kér rajtunk számon, amihez abszolúte semmi közük, ráadásul az összes bevett metaforánkat már elsütöttük, akkor még mindig ott van hű szövetségesünk, a kecskeméti német autógyár.

"Egy erős, biztonságos, önbizalomtól duzzadó Európára volna szükség, ami olyan megbízható, biztonságos és gyors, mint egy Mercedes" – helyezett el termékmegjelenítést a magyar miniszterelnök a Daimler közgyűlésén, éppen egy nappal azután, hogy az Európai Parlament arra emlékeztette a kormányt a maga keresetlen eszközeivel: véletlenül sem ilyen Európát akar, hanem lehetőleg semmilyet.

Jó, ez így nem teljesen igaz, de a sajtószerte "atombombának" nevezett, szigorú változatú EP-határozat nagyon is megállapítja, hogy Magyarországon súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete, a Fidesz-kormány aláássa a közös európai értékeket, vissza kéne vonnia a Lex CEU-t, a Lex Civilt, a menedékkérők karanténba zárását, és arra kéri az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy jelentésével készítse elő szépen a 7-es cikkelyt, benne az ország szavazati jogának esetleges megvonásával. Nem tudom, min csodálkoznak, de hogy csodálkoznak és értetlenkednek, az biztos, mert ilyenkor mindig sorosoznak.

A miniszterelnök hasonlatánál maradva: azért nehéz úgy biztonságot, erőt és önbizalmat várni egy autótól, ha előtte szétbarmoljuk a motorját, dízelt tankolunk bele 95-ös helyett, lelopjuk a kerekeit, meg mindent, ami mozog, kicsit még el is elsüllyesztjük, és közöljük, hogy elmegyünk a falig, Hajrá, Magyarország...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.