2017. június 4., vasárnap

BOKROS: "SOROS AZ EGYIK LEGNAGYOBB MAGYAR HAZAFI"

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Zárójel
2017.06.04.


Bokros Lajosnak, a MoMa elnökének mindig különvéleménye volt a magyarországi történések megítéléseben. Gondolatai mindenképpen megfontolandók. Ezeket fejtette ki nemzeti nagytőkéseinkről, oligarcháinkról és kegyeltjeikről, Mészáros nagyúrról és a CEU-gyilkossági kísérletről.

Bokros Lajos, végzettsége szerint közgazdász. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában fejtette ki meggyőződését, miszerint Magyarországon kizárólag mesterségesen kreált nemzeti nagytőkések léteznek, ezek pedig igazi versenykörülmények között a vesztők sorában lennének.
Nem hatékonyak, nem eredményesek, nem a piacon, nem versenyben szerezték vagyonukat, a politikai kapcsolataikat kamatoztatták csupán.”

Szerinte Orbán embere minden magyar oligarcha, akik kizárólag neki köszönhetik felemelkedésüket. Nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, nagy rájuk a kabát. Hűségük töretlen a gazdához – hiszen ez létfenntartásuk alapja – és maffiaszerűen működik az egész csapat.

Soros Györgyről úgy tartja a MoMa politikusa, hogy

a CEU alapítója, és az egyik legnagyobb magyar hazafi, aki a saját vagyonát viszi vásárra és kockáztatja olyan körülmények között, amikor Magyarországon antiszemita és idegengyűlölő propagandát folytat egy fasiszta ideológiával megáldott kormány.”

Mészáros Lőrinccel kapcsolatban arra hívja fel a figyelmet: azzal, hogy bevásárolta magát abba a bankba, amely hitelt biztosít a számára, „érdekkonfliktusba” került, amit egy igazi demokráciában börtönnel „jutalmaznak”.

Amikor Mészáros Lőrinc bankot vesz, akkor nem gyarapítja a vagyont, csak a belső elosztáson módosít, és ráadásul a megszerzett vagyon nem gyarapodik, hanem csökken.”

A videó itt nézhető meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.