2017. július 25., kedd

A ROMÁNOK MENTETTÉK MEG A PESTI ZSIDÓSÁGOT, NEM HORTHY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.24.


Nagy interjút adott Karsai László történész professzor, holokausztkutató a Népszavának, amelyben megválaszolt a lap riporterének valamennyi provokatív kérdésére, amelyekkel Czene Gábor legitimálta a szélsőjobboldal hazugságait.

Az interjú alapvetően arról szól, hogy Orbán antiszemita uszítást folytat a Soros-ellenes kampánnyal, de számos más fontos megállapítást tartalmaz. Karsai László elmondta, hogy “Adolf Eichmann és pár tucat embere önmagában semmit sem tudott volna tenni”, továbbá “nem igaz, hogy Horthy nem tudta, hogy a halálba viszik a magyar zsidóságot”.

Az Orbán által “kivételes államférfinek” mondott Horthy tudta, hogy a halálba küldi a zsidó nőket, gyerekeket, öregeket, többszáz ezer embert. Horthy egy tömeggyilkos. Sőt, 1942 és 1944 között éppen azért nem engedte a deportálást, mert már akkor is tisztában volt azzal, milyen sorsot szánnak a nácik a zsidóknak. 1944-ben is pontosan tudta, mi vár a zsidókra.

Majd Karsai László cáfolja azt is, hogy Horthy a hadsereget vetette be a budapesti zsidóság védelmében. Mint elmondta, nyolc másik oka volt annak, hogy Koszorús Ferenc vezetésével katonai egységeket vezényeltek a fővárosba. A riporter kérdésére elmondja, hogy “először is attól félt, hogy a csendőrök puccsot szerveznek ellene”.

Horthy tehát magát féltette, nem a zsidókat, és magát akarta megmenteni, mégcsak nem is a haláltól, hanem a hatalom elvesztésétől, nem a pesti zsidók élete aggasztotta. “Horthy valóban felfüggesztette a deportálásokat, de augusztus elején újra engedélyezte” – folytatja Karsai László...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.