2017. július 25., kedd

AZ IGAZHITŰ MAGYARSÁG, AVAGY TAKARODJAK AZ ŐSERDŐBE A VADÁLLATOK KÖZÉ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.25.


...Van annak valami diszkrétnek alig nevezhető bája viszont, amikor a saját korrupciós botrányaival igen jó viszonyt ápoló FINA lelkes elnöke egy erkölcsi alapokra helyezett kitüntetés átadása közben egyetlen ember – úgy értem a kitüntetett – személyes érdemének nevezi azt, hogy két év alatt sikerült megszervezni a világbajnokságot. Mert a szóban forgó személyesen minden eszközt biztosított hozzá.

Ha nem volna szemenszedett hazugság ennek a gusztustalan hajbókolásnak minden mozzanata, akkor is tegyük világossá, bár marginális kérdés a többi mellett: Orbán Viktornak hivatalosan semmi köze nem volt a szervezéshez, szemben Pintérrel, Szijjártóval, Vargával, Baloggal, Tarlóssal, Fürjessel. Ő volt a szervezőbizottság elnöke? Nem. Tagja volt a szervező cégnek? Nem. Nyilván értem én a nagyvonalú, teljesen megszokott sportdiplomáciai gesztusokat, meg az aki ennek nem tud örülni, az nem is magyar alapvetéseket, de mi lenne, ha egyszer a feneketlen butaság helyett senki nem mosna össze olyan aspektusokat, amelyeknek semmi köze egymáshoz?

Orbán Viktor – aki félszájjal a nép nevében vette át tegnap azt a kitüntetést, ama nép nevében, amelynek egy részéről egyébként, ha minden másról van szó, teljesen lemondott, és évek óta emberszámba sem veszi őket – nem a saját szájától vonta meg a csülökpörkölt árát. Nem a családi költségvetést és Anikó asszony konyhapénzét csapolja meg napról napra azért, hogy nemzetközi eseményeket szervezzen egyszemélyben, hogy lehetővé tegyen, támogasson, döntsön, felkaroljon és biztosítson.

Elmondhatatlanul unom már azt, hogy a Hajrá, magyarok! csatakiáltással minden nagyipari lopást, bármilyen nemzetellenes cselekedetet, tulajdonképpen akármit és akárminek az ellenkezőjét is legitimálni lehet. Hogy ha bárki leírja, hogy az ígéreteket hogyan köpi szembe a megvalósítás, hogy a Dunába projektált építkezési állvány (ugrótoronynak csúfolják) a triplájába került az eredetileg hazudott összegnek, hogy a 18 ezresre tervezett uszoda végül miért lett csak 12 ezres, hogy a bicikliutat miért nem lehet használni, hogy a fűtést hogy lehet kifelejteni egy létesítményből, hogy a határidőket az n-szeres túlárazás ellenére miért nem lehetett tartani, akkor rontod az ünnepet, árulod a hazát. Még szerencse, hogy a Miniszeterelnök Úr, a MI Kormányfőnk, a Magyar Kormány és Mi, igazhitű MAGYAROK a helyünkön vagyunk.

Nem tudom, hogy fent nevezett hozzászólónak mekkora kő gördülne le a szívéről, ha mindenki eltakarodna az őserdőbe, aki nincsen elájulva attól, hogy Miniszterelnök Úr milyen álságos módon él vissza az istenadta nép bizalmával. Azt viszont nyugodtan kijelenthetjük, hogy az igazhitű magyarság mítosza olyan károkat okoz ennek az országnak (és általában a károk nem állnak meg az ország határánál), hogy akkor is belerokkanna, ha minden primitív, idegen elem egyszer csak elhúzna innen és csak a magyarság krémje maradna.

Magyarnak lenni továbbra sem erény, nem kiváltság, hanem egy közönséges állapot. Ám ha az igazhitű magyarság azt jelenti, hogy önkritikátlanul tapsikolunk valakinek azért, mert kizsákmányol, szénné lop, feléli a jelent és a jövőt, akkor változatlanul jó étvágyat kívánok hozzá. Ennél a vadállatok nagyságrendekkel különb, hasznosabb, tiszteletre méltóbb élőlények.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.