2017. július 1., szombat

KAMUSZERVEZET FANTOMRABBIJAI VÉDIK ORBÁN VIKTORT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Dr. David Mandler
2017.07.01.


Az Amerikai Népszava régi olvasója és támogatója, a Brooklynban élő Dr. David Mandler, “A Kelet és nyugat mezsgyéjén – Vámbéry Ármin és a Brit Birodalom” című könyv szerzője, civilben angoltanár, elküldte lapunknak az Orbánt és Horthyt támogató állítólagos New York-i zsidó rabbik után végzett kutatását, amely először a blogjában jelent meg. Eszerint a New York-i főkonzulátus kamuszervezet fantomrabbijaira hivatkozott, ami azért is furcsa, mert a főkonzulátus és a Fidesz szoros kapcsolatot alakított ki az elmúlt években a Köves Slomó mögött álló haszid közösséggel. Mindennél többet mond, hogy ebből a körből sem találtak olyan létező rabbikat, akik egyetértenének a vidéki zsidóság deportálásáért felelős Horthy rehabilitációjával. Minderről a Szombatban is megjelent egy hiteles összefoglalás. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük David Mandler írását.

Dr. David Mandler

Valami nagyon nem stimmel azzal a közleménnyel, amelyet Magyarország New York-i Főkonzulátusa tett közzé június 29-én. Ebben az Egyesült New York-i Ortodox Gyülekezetek néven feltüntetett szervezet 11, a főkonzulátus leírása szerint “egykori magyarországi és a történelmi Magyarország területéről származó New York-i közösségek vezető szerepet betöltő rabbija” a Horthy Miklóst egy beszédében kivételes államférfiként emlegető, történelmi szerepét magasztaló és ezzel nagy felháborodást kiváltó Orbán Viktor védelmére siet. A hír percek alatt bejárta a legolvasottabb és a legszélsőségesebb magyar hírportálokat is.

De mi is ez a szervezet, és kik is ezek a rabbik?

Az interneten United Orthodox Congregations of New York nevű szervezet nem létezik. Ha mégsem csak papíron él egy ilyen nevezetű szervezet, akkor ez a tényleges tömörülés leginkább A Pál utcai fiúkból ismert gittegylethez hasonlítható.

Először is, az erősen amatőr jellegű fejlécen feltüntetett cím alatt semmilyen szervezet nincs bejegyezve. A szatmári haszid közösség által lakott Williamsburgben feltüntetett lakás (suite 4 R) tulajdonosa egy bizonyos M. Hofman úr, akinek a neve elsőként bukkan fel mint a közleményt aláírt állítólagos rabbik egyike...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.