2017. július 18., kedd

MINDENKI HIBÁS, CSAK ÉN NEM, BEBEBE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.07.18.


Napok óta az internetes fórumok egyik vezető témája, a július 14.-étől már online is kapható BKK jegyek vásárlása. Az ok nem a rendszer hibátlan működése, hanem a számos biztonsági rés felfedése. A vásárlók által használt jelszavak feltörése pofon egyszerű, amivel személyes adatokhoz juthat bárki. Az internetes fórumok, majd később a nagyobb lapok is átvették a hírt, melyet teszteltek is később. Bizonyították hogy a BKK új rendszere több ponton is hibás, könnyen feltörhető, valamint annyiért vehetünk napi,heti vagy havi jegyet, amennyiért csak szeretnénk.

A biztonsági réseket felfedő online felhasználók megkeresték a BKK-t, hogy állítsák le a rendszert és javítsák ki azt, azonban ahelyett, hogy a cég vezetése megköszönte volna azt, hogy a hibára felhívták a figyelmüket, egy igen undorító válasszal reagáltak. Ez pedig tökéletes képe annak, ahogyan a mai magyar kormány, és annak szervezetei működnek, hülyének nézve a saját polgárait.

Ma délelőtt Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója, valamint Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes tartott sajtótájékoztatót az ügyben. A sajtótájékoztatót így kezdték: „Nem kívánok úgy tenni, mintha nem érzékeltük volna, milyen kibertámadásoknak volt kitéve a rendszer”. Tehát a rendszer amúgy tökéletesen működött volna, ha a gaz felhasználók nem kibertámadják meg a BKK technikailag kifogásolhatatlan oldalát. Teljesen érthető.

Később kitértek azon felhasználókra is, akik felhívták a BKK figyelmét a biztonsági résekre, köszönet helyett azonban gyerekes kioktatást kaptak. „Lehet visszaélni a bérlethamisítással és erre büszkének lenni, viszont a következményeket is kell viselni.” Majd Dabóczinak még ezt is sikerült alulmúlnia a következővel:

Az okos megoldások az okos embereknek való. Aki nem érte el azt a szintet, hogy okostelefont tudjon kezelni, annak ez nem egy kényelmes megoldás”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.