2017. szeptember 1., péntek

A FIDESZ SZAVAZÓI TELJESEN EL VANNAK TÉVEDVE, HA POLITIKÁRÓL VAN SZÓ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.09.01.


...Ugyanis ha nem a szavakat, hanem a tetteket nézzük, Orbánt és csapatát nagyon nehéz lenne a jobboldali formációk közé sorolni.

– Az egykulcsos jövedelemadó minden idők legliberálisabb gazdasági követelése volt, nem csak Magyarországon, hanem az egész kontinensen. Idehaza 1994-től kezdve a legállhatatosabban az SZDSZ követelte és akarta azt bevezetni.

– Az erős, a gazdasági életben jelen lévő állam, amelyiknek nem okoz gondot vállalatok, iparágak államosítása, felvásárlása - nos erre minden baloldali formáció büszke lehet.

– A magántulajdon szentségének semmibe vétele, komplett iparágak lenyúlása békés kedd délutánokon - ez nem jellemző a jobboldalra, sőt. Az európai jobberek számára a nagyon kevés szentség közül épp a magántulajdon sérthetetlensége az egyik. A másik a szabad verseny tisztelete. Hát ebben is igen balosra teljesít Orbán és az élcsapat.

– Tévedés azt gondolni, hogy az idegenellenesség, a menekültekkel szemben mutatott érzéketlenség különösebben jobbra tolná Orbánt. Kétségtelen, hogy hozzá hasonló szövegeket kizárólag a európai szélsőjobb pártjai mantráznak, a kedves vezető azonban közel sem ideológiai-elvi alapon áll - szemben a szélsőjobbosokkal -, sokkal inkább a hatalom praktikus megtartása miatt uszít. Ennek magyarázata: Magyarországon nincsenek menekültek - csak a gyűlölködésre van korlátlan igény.

Összefoglalva: sem a gazdaságpolitikában, sem a szabadságjogok tekintetében nem sikerül jobboldali álláspontot képviselnie Orbánnak és kormányának. A hívek viszont nincsenek összezavarodva: arra mennek, amerre a vezér mutatja. Az irány édesmindegy a számukra, amíg imádhatják Viktort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.