2017. szeptember 8., péntek

EGY FEJEZET VÉGET ÉRT

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Ágoston László
2017.09.08.


...Ó tömlőbe nem töltünk új bort, mert szétfeszíti azt - mondja a Biblia. És igazat mond. Nem foglalkozhatom a megélhetési haza-árulókkal (vö.: letelepedési kötvény) és nem irányíthatok rájuk több hiábavaló figyelmet. Rég átléptünk már a Rubikonon, akármekkora bűnt követnek el, itt, a régi rendszerben, már nem lesz rá megoldás. Ha nem hiszed, hát nézd meg, hány botrányba került politikus tűnt el az elmúlt évtizedben a politikai palettáról. És ettől vagyunk kétségbe esve, mert úgy érezzük, nincs megoldás. Ebben a rendszerben valóban. De ez a rendszer már haldoklik - és most nem egy kormányzó pártról, hanem a magyarországi közélet egész rohadt valóságáról beszélek.

Magyarországnak pozitív üzenetre van szüksége.

Útmutatásra előre és nem hátratekintésre vissza. Baromi nehéz lesz, mert Európa talán legnagyobb lelki fertőjében és ideológiai posványában ülünk. De a mocsokban ülve nem lehet megtisztulni a mocsoktól, főleg nem azzal, hogy felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy mennyire mocskosak vagyunk - tovább dagonyázva.

Mi jön most

1, Fogok reklámozni az oldalamon. Olyan dolgokat, amelyek szerintem jók, előre vivők és kivezetnek a mocsokból.

2, Nem írok többet közéletről olyan kommentet, aminek a végén nincsen javaslat arra, hogyan lehetne jobb.

3, Sokat fogok foglalkozni a szexualitással. Ne rökönyödj meg: Magyarországon elmaradt a hatvanas-hetvenes évek szexuális forradalma, borzasztó álvallásosság és prüdéria van, ami mindenre kihat. Na ezt majd kifejtem :)

4, Sokat fogok foglalkozni vallással, spiritualitással, mert itt is rengeteg dolgot kell helyre tennünk.

5, Fogok írni olyan témafelvetéseket - javaslatokat, amelyek egy kormányprogram részei lehetnek és “nyílt forráskóddal” közreadom. Felőlem akármelyik párt megcsinálhatja, csak essen már neki… mondjuk a kerekesszékesek mobilitásának javításának!

6, Többet fogok a művészet(em)ről közreadni itt. A művészet emel - és nekünk most emelkedésre van szükségünk!

7, Határozott kézzel fogok mindenkit kitiltani az oldalról, aki kötekedni jár ide. Minden kitiltás után bűntudatom van, mert azt érzem, megbuktam, mint a tanár érzi a saját bukását, amikor évismétlésre küld egy diákot. De aki nálam gyűlölködik, mehet. Van rá annyi sok más hely…

8, Szeretnék nektek lehetőséget adni, hogy részt vegyetek ebben a munkában. Még nem tudom, hogyan és mi módon, sokaknak csak egy megosztással, sokaknak valódi munkával, de semmiképpen sem pártként. Százezren vagyunk. Ha ebből csak száz ember képes és akar változtatni, az már nagyon messze vihet ügyeket. És sikerélményt jelentene ott, ahol ebből van a legkevesebb.

Ez lenne hát a koncepció, meglátjuk, hogy sikerült - ahogy a társulatigazgató mondja a Bajazzók nyitányában. Itt az ideje, hogy a közös siránkozás helyett inkább lelket öntsünk a másikba.

Nyíljon a függyöny! Kezdünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.