2017. szeptember 28., csütörtök

LÉGY HÁLÁS A PÉNZÉRT ÉS SZAVAZZ, HÜLYEMAGYAR!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. A.
2017.09.28.



Az államtitkár arra bíztatta a határon túl élő magyarságot, vegyenek részt a jövő évi magyar országgyűlési választásokon, buzdítsák erre magyar állampolgársággal rendelkező családtagjaikat, ismerőseiket is – ez derült ki abból a miniszterelnökség által közreadott közleményből (ebben a cikkünkben olvasható a teljes szöveg), amelyben azzal verdeste a mellét a Nemzetpolitikai Államtitkárság, hogy hétfőn elkezdték postázni ama értesítőleveleket (ők ezt így csúfolják), amelyekben arról tájékoztatják a határon túli szülőket – akiknek gyermekei sikerrel pályáztak a Szülőföldön magyarul című programban -, hogy jön a pénz, tessék örülni, tessék hálásnak lenni!

Gyerekenként 22 400 forint egyszeri alkalommal folyósított oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásról van szó, ami azon külhoni óvodai, általános, vagy középiskolai oktatásban résztvevő tanulókat illet meg, akik tanulmányaikat magyar nyelven végzik a szomszédos országokban. Miután az előző tanévben összesen 237 909 óvodás és iskoláskorú gyermek részesült támogatásban, ezután sem lesz ez másképp. A megfelelő miheztartás végett jó, ha mindenki tudja, és nem felejti el, amikor eljön a számonkérés ideje: 2010 óta a nemzeti magyar kormány kezét és lábát összetörve mindent megtesz azért, hogy a határon túlra szakadt szegény rokonokat mindenben támogassa.

És tényleg: jó hír lehet ez, hiszen mindössze 5, 3 milliárd forint választási alamizsnáról van szó. Igaz, hogy ebből már stadiont is lehet építeni az alkotmányos költségen innen és túl, sőt, egy Sorosba fulladt fél gyűlöletkampányt is le lehetne bonyolítani belőle, úgyhogy szégyellje magát, aki folyamatosan szóvá teszi ezeket a nevetséges tételeket.

Azt semmiképpen nem szeretném, ha elszabadulnának az indulatok (túl azon, hogy büdös román, nemzetellenes hazaáruló vagyok, mert ez már régen nem hat meg), de akkor is szóvá kell tennem újra ezt a mocskos tempót, ami Potápi Árpád János címzetes nemzetpolitikus levelét szétfeszíti.

Még ha Magyarországon lenne is valamiféle társadalmi konszenzus (nem, nincs ilyen, soha nem is volt, és minden bizonnyal ezután sem lesz) arra vonatkozóan, hogy a határon túli nemzetrészek támogatása a mindenkori kormányok kutyakötelessége, még ha ez a 22 400 forintos egyszeri támogatás ugyanúgy megilletné a magyarországi családok gyermekeit is, mint a határon túli magyarokat, akkor sem volna haszontalan végre minden érintettnek tudomásul vennie: a szavazatvásárlás, a határon túliak politikai bunkósbotként való ki- és felhasználásának ritka ocsmány módja ez is. Akkor is, ha a legtöbben nem veszik észre azt, amit a határokon átívelő manipuláció és a megtévesztő nemzeti-populista propaganda eltakar. Hogy tudniillik nem ingyér van ez a sok jótétemény, ezért márpedig szavazni illik, ezt várja el a magyar kormány. Nem azért építünk klientúrát a határon túl, mert szívünkön viseljük a sorsotokat, hanem mert minden más mellett ti vagytok örök hatalomban maradásunk eszközei...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.