2017. szeptember 28., csütörtök

MENNYIT BUKIK PÉCS A FIDESZES CSŐDÖN?

BERKECZ BALÁSZ BLOGJA
Szerző: BERKECZ BALÁZS
2017.09.28.


Ma tart rendkívüli közgyűlést Pécs bukott és illegitim városvezetése. Az alig 2 napja összehívott testület többek között a bőrklinika értékesítéséről is dönt, de milyen értéket nyúlna le az orbáni maffiaállam Pécs családi ezüstjéből?

Információim szerint 24 milliárdos mínuszt sikerült összehoznia minden idők leglúzerebb pécsi városvezetésének, az Orbán által mindig is madárnak nézett Páva Zsoltnak, a legbalekebb államtitkárnak, Hoppál Péternek, és Bánki Erik táskahordozójából alpolgármesterré, majd országgyűlési képviselővé és illegitim tanácselnökké avanzsált Csizi Péternek. Páva ebből a mínuszból 5 milliárdot vallott be néhány hete, majd a közelmúltban potom 50%-al megugrott a beismert hiány összege, amikor Csizi 7,5 milliárdról kezdett beszélni.

Ha elhinnénk, hogy Csizi ezúttal igazat mondott, akkor azt kellene gondolnunk, hogy 7,5 milliárd értékben vinne a pécsi családi ezüstből a jóságos atyuska szerepében tetszelgő Orbán-kormány, aki a Szabad Pécs szerint lenyúlná a két legjobban működő, nyereséget termelő, és így valós piaci értékkel rendelkező városi céget, a pécsi távhőszolgáltatót, vagyis a PÉTÁV Kft.-t, illetve a pécsi víziközmű-szolgáltatót, a Tettye Forrásház Zrt.-t is. A nagy rezsihazugság kormány ezeket vélhetően a nemzeti közműholdingba, az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-be tolná be. A PÉTÁV nagyságrendileg és alsóhangon 6,1 milliárd, míg a Tettye Forrásház 4,6 milliárd forintot ér.

A másik einstandolandó tétel, amelyről már többször írt a sajtó a Pécs–Pogány repülőtér lehet. Ennek értékét a pécsi önkormányzat tavasszal 2,8 milliárdos értéken állította be a költségvetésében.

Sőt, a Szabad Pécs úgy tudja, hogy mindezeken túl egy komolyabb, jelenleg még a pécsi önkormányzat tulajdonát képező ingatlanokból álló csomag is állami kézbe vándorolhat át...

Vagyis Pécs megpávásodott önkormányzata a Zsolnay után elveszítheti minden vagyoni tartalékát, amelyek értéke alsó hangon is 13,5 milliárd forint lehet, szemben a Csizi által bevallott 7,5 milliárdos hiánnyal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.