2017. október 21., szombat

ADJUNK HITET MAGUNKNAK OKTÓBER 23-ÁN!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.10.21.


Az október 23-i civil tüntetés valójában nem a rendező Közös Ország Mozgalomról és nem is a pártokról szól, amelyek majd 2018-ban indulnak. Fél évvel a választás előtt az a kérdés, megmutatjuk-e, mennyien vagyunk, akik elégedetlenek a mostani kormány teljesítményével, és a tömeg erejével hitet adunk-e egymásnak. Hitet, hogy nem jön el a legrosszabb verzió 2018 áprilisában.

Ma, a különböző kutatások szerint, nagyjából 3,5-4 millió választó van, aki szeretné leváltani a jelenlegi kormányt, vagy legalább megakadályozni teljhatalmát. Ők azok a választók, akik látják, mi zajlik az egészségügyben és az oktatásban, látják, hogyan szállja meg az országot a korrupció, az uram-bátyám rendszeren keresztül a Fidesz, és hogyan sajátítja ki a médiát, hogyan teszi tönkre a jövőnket, a társadalmi békét, hogyan bánik a saját munkavállalóival, és miként nem harcol a munkavállalók, a szegények védelmében.

2018 tétje az, hogy ezek az emberek megmozdulnak-e vagy sem. Megértik-e a választási rendszer okozta kihívást, és a legerősebb egyéni jelöltekre szavaznak-e. Mert ha igen, akkor még bármi lehet. A bármi pedig tényleg lehet akár kormányváltás is, bár erre most vajmi kevés az esély. De a Fidesz 50 százalékos parlamenti mandátumarány alá tolására még van, és elég jó az esély a kétharmad megakadályozására is.

Most október 23-a erről is szól kicsit. Hogy megteszünk-e mindent a hátralévő fél évben annak a rémálomnak a megakadályozására, amelyben kétharmaddal nyer a Fidesz, kormányon marad, és legitimitást kap minden politikai cselekedetére -- többek között a nem kormányzásra és ennek propagandával való elfedésére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.