2017. október 1., vasárnap

ELSZAKADT A MADZAG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.09.30.


Hát akkor itt a vége.
Kilenc hónap alatt sem született meg az újszülött, Botka-apuka már túlhordta a kisdedet, mely ha esetleg meg is születik, normális már soha nem lesz.
Tudtuk ezt már hónapok óta, a vizsgálatok már az elején megmutatták, hogy az első erőszakos aktus - hiába dúdolt Botka-apuka gyönyörűségesen - rá fogja nyomni bélyegét az eredményre, ha ugyan lesz eredmény.
Az ultrahang is azt mutatta, hogy a baba egyre jobban hasonlít hordozójára, erőszakos és mintha a feje se lenne teljesen rendben.
És bár a pocakot szépen düllesztette apuka, az eredmény, mely világra jön majdan, nem biztos, hogy olyan lesz, mint amilyet vártak - büdös lesz, és világrajöttét sem gőgicsélés fogja kísérni.
Hát, innentől persze legyen ez az apuka gondja, én csak a családot sajnálom, a jobb sorsra érdemes nagymamákat, nagypapákat, az elvű és elnyűhetetlen nagynéniket, nagybácsikat, akik hittek Botka-apukában, meg imponált nekik az a bátorság, mellyel nekirohant fejjel a falnak.
Most már söprögetheti a korpát a hajáról, aztán majd nézegetheti a dokumentumfilmet a nyárson aranyhalat sütő Orbánról, akitől Kövér döbbenten kérdi: Megsütötted? Pedig kivánhattál volna tőle hármat!
Már kívántam...

A Demokratikus Koalíció vezetése és személyesen Gyurcsány is hihetelenül türelmes volt, rezzenéstelen arccal várta, hogy mikor jön már meg Botka esze, de hát a hathúszas vonatot is hiába várja valaki, ha nincs a menetrendben csak hét óra tizenötös.
Most dőlt el bennük a borjú és ma bejelentették, hogy vége a dalnak, önálló listát állítanak, melyet Gyurcsány vezet, az egyéni jelöltek tekintetében pedig nyitottak a tárgyalásokra, melyek immáron nem szólhatnak arról, hogy hol és hány helyet ad Botka, hanem csak arról, hogy ki a legesélyesebb a nyerésre például Csongrád megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében, és mely pártok vállalnak kötelezettséget a jelölt támogatására.
Botka ezzel el is vesztette a lehetőséget, hogy az ellenzék közös kormányfő-jelöltje legyen, innetől már csak - számára igen kedvező esetben - a Szocialista Párt és Fodor Gábor közös jelöltjeként léphet fel, hála politikai képességeinek és rugalmas gondolkodásmódjának.
Nem öröm ez, hiszen csökkentette a demokraták esélyét a győzelemre.
Az meg szinte vicces, hogy ha tisztességesen, demokrata módjára viselkedik, lehetett volna akár a demokrata oldal közös jelöltje is, akiért lelkesen dolgozott volna a DK-s aktivisták sokasága, és a felmutatható erő további pártok csatlakozását is generálhatta volna.
Mindenesetre tisztult a kép, a demokrata oldal pedig erősödött azzal, hogy nem kell megküzdenie a negatív képpel, melyet a Botka féle megosztó politika eredményezett ezidáig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.