2017. október 10., kedd

ORBÁN EGY FIDESZT ZSIDÓZÓ KURUCINFÓS CIKK ALAPJÁN SOROSOZTA SZÉL BERNADETTET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.10.10.


Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltjének kérdésére a megszokott módon válaszolt: Soros. Csakhogy ebben a sorosozásban volt egy kis gubanc. Ugyanis a miniszterelnök többek között azt is sorosista együttműködésként rótta fel Szélnek, hogy a Humanista mozgalom tagja volt. Ez viszont icipicit öngól...

...A Humanista mozgalom egy baloldali mozgalom volt a 2000-es években, amely nagy politikai sikereket nem ért el, de sok tagját felszippantotta a későbbi LMP, amellyel a Humanisták együtt indultak a 2009-es EP választásokon. Legtöbben talán arról emlékezhetnek rájuk, hogy éveken keresztül megszervezték a Békejelet: a Hősök terén és az ország más pontjain több százan formálták magukat élőképpé, hogy a háborúk ellen és a nukleáris leszerelés mellett fellépjenek. De a humanisták jelen voltak a magyar közélet más területein is: balról kritizálták az MSZP-SZDSZ kormányzatot, így sokszor kerültek egy platformra a Fidesszel. A 2004-es kórházprivatizációs népszavazáson például együtt kampányoltak azért, hogy kórházak maradjanak állami kézben. De több korrupciós ügyben is együtt léptek fel a Fidesz politikusaival az MSZP-SZDSZ korrupciós ügyei ellen, leginkább a Budapest VI. és VII. kerületi önkormányzataihoz kötődő korrupciós ügyek és természetkárositó döntések ellen.

Tehát amikor Orbán Viktor Soros-kötődéssel vádolja a Humanista mozgalom kapcsán Szél Bernadettet, akkor azzal a korábbi Fideszt is vádolja.

Persze ez a vád már attól nevetséges, hogy ha a Humanista mozgalomnak adott volna pénzt Soros, akkor így szólna a vád:

“Maga tagja volt annak a mozgalomnak, ami fellépett a korrupció ellen, és a mindenkinek járó ingyenes egészségügyi ellátás mellett!”

És lássuk be, egy ilyen “vád” igazából csak dícséret egy miniszterelnök-jelöltnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.