2017. október 30., hétfő

SZEGÉNY TIBORCZ PANASZAI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.10.30.


Kemény, belekérdezős interjút készített a nyaloncmédia zászlóshajója a miniszterelnöki vejjel. Tiborcznak olyan durva kérdésekkel kellett szembe nézni, mint például: mivel foglalkozik mostanában?

Igyekeztünk elkerülni – és lám, közel egy évtizedig sikerült is – a fenti cím használatát. Ezúttal viszont már nem volt hova hátrálni: az Origonak panaszkodó Tiborcz valóban már-már sajnálatra méltó beállítása ordít az erkeli címért. Mert bizony van miért sajnálni Orbán Viktor vejét. Leginkább a sajtó igaztalan, hamis, valótlan – és még hosszan sorolhatóak a cikkben szereplő szinonimák – támadásai miatt. Másról nem is nagyon esett szó az interjú során.

A kérdések Origo-keménységűre sikerültek: 2015-ben eladta az Elliosban lévő tulajdonrészét, azóta mivel foglalkozik, milyen üzleti területen dolgozik? A kormány alfeléből már jóideje ki sem pislantó portáltól szokatlanul, ezúttal szerzője is van az anyagnak, a Momentum-akcóban elhíresült Kovács András adta arcát ehhez a merész kérdéshez. Így magunk elé tudjuk képzelni angyali mosolyát, amint azt hallgatja Tiborcztól: "2014 után, a folyamatos, prekoncepciókon alapuló, engem – és rajtam keresztül a családomat – érő támadások miatt az Elliosban lévő részesedésemet eladtam."

Arra természetesen esély sincs, hogy az origos nyalonc felvesse: az Unió korrupcióellenes szerve, az OLAF is tisztán rosszindulatból, rekoncepcionális támadások miatt vizsgálja-e az Ellios ügyeit. Mert persze a fidesznyik ügyészség szerint semmi kivetnivaló nincs abban, ha Tiborcz érdekeltségébe tartozó cég írja a tendereket, amelyeket aztán Tiborcz érdekeltségébe tartozó cég nyer meg. Egész véletlenül. Mint ahogy az se gyanús, hogy minden kiírásnál épp egy olyan feltételt támasztottak, amelynek csak Tiborcz cége tudott megfelelni. Ilyen ez a magyar véletlen. Csurom prekoncepció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.