2017. november 7., kedd

A KORMÁNY VÁLASZTÁSI PROGRAMJA MOST MÁR CSAK ANYYI: MIGRÁNSOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HAJNAL ÉVA
2017.11.06. 


Él egy aránylag kisszámú, etnikailag homogén nép, viszonylagos kulturálatlanságban, akiknek tagjai tele vannak kisebbségi érzésekkel, és az esetek többségében pusztán csak a borszínűkkel azonosítják leginkább magukat. Ezért evidens az is, hogy úgy gondolkodnak, ha más a színed, ide hozzánk ne gyere és nem lehetsz a barátunk sem, sőt! Mindeközben persze tele vannak szociális, egzisztenciális és társadalmi problémákkal, de a legnagyobb közellenség számukra mégis egy a távolban élő pénzéhes öregember. Aki idejét és vagyonát sem sajnálva folyamatosan terveket eszel ki az ő elpusztításukra, hovatovább, még az orra is nagy. A törpök élete bizony nem csak játék és mese.

Mit gondolnak melyik nemzetről szól a találó összegzés, amit egy ismerősöm osztott meg? Önök szerint hol élhet a fent említett nép?

Minden valószínűséggel Aprajafalva hupikék, apró méretű lakóiról beszélt a szinopszis megalkotója, hiszen az valóban homogén. Ráadásul a leírás minden egyes pontja illik a hupikék törpék által lakott településre, de ami még kézenfekvőbb bizonyíték, az nem más, mint a megátalkodott Hókuszpók-terv. Tudják, ami fel akarja számolni Aprajafalvát és elpusztítani a törpöket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.